Brynäs kris allt djupare

Senaste segern kom 17 januari

HOCKEY

Det ser allt mörkare ut för Brynäs. Det hjälpte inte att laget vann skotten med 36–20 borta mot Modo.

Matchen vann Modo till slut rätt komfortabelt med 5–2 – och klättrade upp på andra plats i elitserietabellen.

Foto: Bildbyrån

Brynäs kris blir allt djupare. De senaste sju matcherna har laget tagit en poäng, tre de senaste tio och senaste segern kom 17 januari.

Det gamla storlaget har förankrats allt fastare i botten och bara målskillnad skiljer dem från Mora som ligger sist. Det enda positiva för laget på torsdagen var att Luleå förlorade – Luleå som är tre poäng före och på platsen ovanför kvalstrecket.

Brynäs tränare Olof Östblom lyckades ändå hitta ljusglimtar efter matchen mot Modo:

– Fram till slutet av andra perioden fungerade försvarsspelet bra, och det har vi jobbat på den senaste tiden. Det ser bättre ut än tidigare, även om vi släppte in fem mål. Framåt var laget till och från hyggligt men Modos målvakt Karol Krizan var bra som vanligt och gavs oftast fri sikt av sina försvarare. Då är han näst intill omöjlig att överlista.

Daniel Widing och Pavel Brendl skickade båda iväg ett par riktiga kanoner, men Krizan var med varje gång, framförallt med plockhandsken. Och han demonstrerade gärna lite extra för den jublande publiken när han snott åt sig pucken.

Avgörande räddningar

– Karol var bra och gjorde ett par avgörande räddningar i början av tredje perioden när det behövdes, sade Modos tränare Harald Lückner.

Noterbart är att Krizan är lätt skadad i vänstra handen, den han plockar med.

– Det märker han inte i matchsituationer, och killarna var snälla med honom på uppvärmningen – satte 100 skott på ”stöten”, log Lückner.

Modo gjorde en bra period, den första där 1–0 var i underkant. Sedan en dålig andra period, som man vann med 3–1 trots att Brynäs vann skotten med 14–5.

Per-Åge Skröder snodde pucken av Brendl och gjorde 2–1 i numerärt underläge när Brynäs hade kvitterat och var på väg in i matchen.

Många på skadelistan

Brynäs satte i och för sig snabbt 2–2, men Modos power play-specialist Magnus Wernblom gjorde strax därefter sitt andra mål i numerärt överläge (3–2) varpå Pierre Hedin satte 4–2 och i praktiken avgjorde matchen.

Brynäs hade vare sig mental eller fysisk styrka för att vara ett hot mot Modo i slutronden. Inte ens ett 5 mot 3-läge i nära två minuter lyckades man förvalta.

Modo hade fem man på skadelistan inför matchen och under den tvingades både Fredrik Warg och Peter Öberg utgå.