... men Färjestads nya talang tog chansen

”Är redo att spela igen”

HOCKEY

Färjestad vilar på en stolt målvaktstradition med många klassiska burväktare – på torsdagskvällen kan en ny stjärna ha fötts.

Linköpings Niklas Persson hamnade i målet tillsammans med puck och Färjestads hårt kämpande målvakt Andro Michel.

Blott sjuttonårige Andro Michel gjorde en succéartad elitseriedebut i segermatchen mot Linköping. Men något firande blev det inte då han har prov i tyska i morgon (läs: fredag).

– Det här var riktigt kul.

I Linköping spelar poängligaledaren Tony Mårtensson och seriens skyttekung Mattias Weinhandl. Tillsammans bildar de seriens vassaste kedja. Färjestads motdrag? En sjuttonårig målvaktsdebutant.

Spelar juniorhockey

I vanliga fall spelar Andro Michel juniorhockey med Färjestads B-juniorer och drömmen har naturligtvis alltid varit att få spela i Färjestads A-lag. Med ljumskskador på såväl förste- som andremålvakten gick drömmen i uppfyllelse i hemmamatchen mot Linköping - det blev seger med 6-3 och succé.

– Underbart. Jag trivs att spela hockey, det är det roligaste som finns. Och att spela här är ju fantastiskt.

Trots sin ringa ålder och oerfarenhet visade inte Michel några som helst tecken på nervositet.

– Det var lite pirrigt i början men det gick snabbt över. Jag blev förvarnad om det här redan i går, så det tog en stund innan jag somnade. Men annars har det bara känts bra.

Spelade metodiskt

Tonåringen gjorde en kanonmatch. Han arbetade lugnt och metodiskt och imponerade med sitt mogna spel även i pressade situationer.  För även om Färjestad var det klart bättre laget, stod debutanten för flera avancerade räddningar.

Något vildare firande efter den bejublade debuten var det dock inte tal om för killen som fortfarande går på gymnasiet.

– Nej, jag har prov i tyska i morgon. Och tyvärr har jag inte hunnit med att plugga så mycket på grund av hockeyn så det får nog bli att läsa i kväll, säger Michel.

FBK hoppas på att få tillbaka sin förstemålvakt, Heino-Lindberg till matchen mot Djurgården på lördag. Men skulle han inte vara kurrant, är Michel beredd.

– I så fall är jag redo att spela igen.

 Christian Edwertz

ARTIKELN HANDLAR OM