Bjurling hjälte i slutsekunden

Fixade tre poäng mot Mora: ”Trodde den var på väg in”

HOCKEY

Mora tog ut målvakten Juha Pitkämäki i ett försök att nå sudden death. Med sekunder kvar var chansningen nära att resultera.

Oreda är ett för milt uttryck för att beskriva situationen framför SSK-kassen – kalabalik passar bättre.

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Hjälte Björn Bjurling (mitten) spikade igen SSK-målet och hyllades som sig bör efter slutsignalen.

– De har ett

superläge på slutet. Jag tror det blir ett hopslag och pucken går bakom mig. För en sekund där så trodde att den var på väg in, jag såg inte själv hur nära det var, säger målvaktshjälten Björn Bjurling.

Södertälje tog ledningen i matchen i power play efter ett helkanadensiskt samarbete. 11.16 hade spelats när Quinn Hancock styrde in ett skott från Duane Harmer.

”Fokuserad hel

Trots ett flertal SSK-utvisningar skapade Mora sedan inte mycket som skulle kunna resultera i en kvittering. Det blev en lurig match för Bjurling.

– Det gäller att vara otroligt fokuserad och på tå hela tiden, säger SSK-keepern.

Gästernas bästa målchanser kom under matchens sista tre minuter. Först en handfull lägen i spel fem mot fyra när Jarno Kultanen satt utvisad. Sedan alltså kaoset när Pitkämäki lämnat kassen.

– De går in med mycket folk framför mål, skapar trafik och har några riktigt bra lägen. Att spela fem mot sex är det svåraste som finns, man får jobba otroligt hårt för att se pucken, förklarar Bjurling.

”Har det i egna händer”

Bland utespelarna utmärkte sig rubrikernas man den senaste veckan – Stefan Pettersson. I par med Tomas Kollar rev och slet han matchen igenom och var sånär att bli målskytt.

– Jag hade ett skott i första perioden som var riktigt nära, målisen såg inte pucken så den kunde lika gärna trillat in, säger Pettersson.

Förluster för Brynäs och Luleå gör att SSK nu ser ut som en het slutspelskandidat.

– Vi har saken i egna händer och har ett bra program med både Brynäs och Luleå kvar hemma, säger Pettersson.

När matchvinnaren Björn Bjurling får frågan om SSK fixar en slutspelsplats svarar han kaxigt:

– Absolut.