”Guldsmycken, slipsar, tandborstar... där kan det hagla in vad som helst...”

Läs hela chattsammandraget med Tomas Ros

HOCKEY

Tomas Ros säger: Nu är jag på plats. Sitter i bilen på väg ned till Linköping

Sebastian säger: Hej Tomas! Det är många som tror att HV71 vinner sm-guld iår, vilket dem har en väldigt stor chans att göra om man tittar på deras papper. Ville iallafall bara höra, vad tror du? (HV-Supporter)

Tomas Ros säger: HV71 har en stor chans att vinna den här säsongen. Men i ett slutspel är det små marginaler. Är alla friska i HV71 i mars och april är HV mina favoriter till guldet.

0gg3 säger: Vad tror du om Frölunda iår?

Tomas Ros säger: FRölunda har ett otroligt lag - på pappret. Men sedan ska det fungera på isen också. Där har tränaren Ulf Dahlén ett stort ansvar. Sedan har Frölunda ett sjukt tryck på sig. Det är inte lätt att prestera under tryck

Thorén säger: Vem tror du blir skyttekung?

Tomas Ros säger: Jukka Voutilainen. Men det hänger på om Johan Davidsson får vara frisk. Eller så blir det Martin Thörnberg, han vann ju poängligan i slutspelet.

Kollan säger: Vad hoppas du få se från matchen idag?

Tomas Ros säger: Fysiskt spel och många mål. Lite smågruff är också kul att se. Finns bra förutsättningar för det i och med att Ledin, Jämtin, Thörnberg och Laumann är på isen.

Philip säger: Vem tror du blir årets rookie denna säsong, samt vilken junior tar ett stort ansvar och kliver in i en viktig roll i vinter?

Tomas Ros säger: Adam Larsson som junior. Han är bara 16 år, men redan nu kanske SAIK:s bäste back. Årets Nykomling....hm.....Jacob Josefsson. Han har chansen i år också eftersom han fortfarande är junior.

Jk säger: Tja Tomas ! Vilken publik tror du kommer va en mardröm mest för motståndarna iår själv tror jag stockholm vad tror du? :)

Tomas Ros säger: HV.s sittplatspublik bakom båsen är en mardröm för alla motståndare. Där kan det hagla in vad som helst. Guldsmycken, slipsar, tandborstar, ja, precis vad som helst. Sedan är Apberget i Kraft Arena jobbiga att möta. Där är det ett sjukt tryck och en rå stämning som bara finns i Norrland.

Erik säger: Blir det "dreamteam" som aftonbladet brukar arrangera?

Tomas Ros säger: Förhandlingar pågår. Jag håller tummarna. Mejla [email protected] för mer information.

Norrlänning säger: Är jonte hedström överskattad eller kommer han att bli en viktig kugge i luleå hockey 2009/2010 ?

Tomas Ros säger: Han har varit överskattad. Nu mår han bra och trivs i Luleå. Upp till bevis. Floppar han igen så är mytbilden om Jonte krossad.

Becke säger: Tellan har inte precis kul i Ryssland och Bremberg saknar kontrakt, hur skulle djurgårdens chanser till sm-guld förändras om de båda skrev på för laget? (Vi struntar i ekonomin för en stund)

Tomas Ros säger: Det sista var viktigt att skriva. Han kan inte komma hem till elitserien av skatteskäl. Men Tellqvist är en bra målvakt som går in i alla lag. Nu har Ak Bars Kazan ruggigt dåligt tålamod och jag tror att Tellqvist för sparken snart, om det inte vänder. Min känsla är att Djurgården vill bygga runt ett lag och inte förändra något i gruppen från och med nu.

Claesw säger: Kommer kahnberg att kunna leverera i Brynäs?

Tomas Ros säger: nej, tror inte det. Tror att lampan slocknat för Kahnberg. Men jag har gärna fel. Finns inget roligare än när gamla profiler levererar.

Dimman Ã.nge säger: Hur tror du att det går för timrå i år+stjälv tror jag att dom blir 6;a

Tomas Ros säger: Det är nog en bra placering att hoppas på. Timrå ser intressant ut och har något nytt på gång. Gäller att Lindbäck fortsätter som han gjorde i våras och att Corsos knä håller i 55 matcher.

Ace säger: Vilket lag har elitseriens sämsta hall?

Tomas Ros säger: Coop Arena, innan renoveringen. Sedan är Hovet grymt trist eftersom det knappt går att köpa en korv i pausen.

Markus säger: Hej Tomas, Vad tror du om EX Västeråsarna Arlbrandt och Olausson i årets Elitserien?

Tomas Ros säger: Nej, det kommer inte att fungera för Västerås-duon. Abbott kommer att starta varje powerplay och sedan blir Hedström, Chabada andra PP-unit. Det innebär att det inte blir någon tid i PP för Arlbrandt och Olausson. Och det är i PP som poängen görs och utifrån poäng bedöms alla offensiva forwards.

Oskar säger: Vad tror du om Skellefteås chanser inför säsongen?

Tomas Ros säger: SAIK är ett av flera lag som kan överraska, men också hamna utanför slutspelet. Norran tror att SAIK hamnar riktigt högt upp och lyckas Hagos och Tenkrat kan det bli en rolig vinter i Schtaaaan.

Vilket lag tror du vinner Sm-Guld? säger: Tror du att Leksand går upp i år?

Tomas Ros säger: Inte i år. Det kan de inte göra. Men 2010 har de möjlighet. Men det hamnar om 10 matcher i kvalserien. Där är det stolpe in eller stolpe ut.

Leif säger: Hej Tomas. Hur ser du på LHC som elitserielag. Tidigare har LHC haft dåligt rykte hos många journalister. Allt negativt har framförts men det positiva har glömts bort. Kan LHC bli accepterade, nu Leif

Tomas Ros säger: Visst är Linköping accepterade. Förstår inte vad det skulle komma ifrån att LHC har dåligt rykte. Men Linköping resa har gått snabbt. Kanske för snabbt. de har ett topplags kostym, men ekonomin och organisationen är inte riktigt där ännu. Linköping är ett av mina favoritlag att besöka och det är alltid trevligt att komma till Cloetta Center och tjata.

Moderator säger: Då tar vi tre frågor till!

Sirrebirre säger: Vilket nyförvärv anser du vara det bästa innan säsongen dragit igång? Själv anser att Djurgårdens värvning av Hardy Nilsson är årets bästa.

Tomas Ros säger: Nja, håller inte med. Vill framhålla Mårtensson och Johansson i Linköping. Samt Abbotts i Luleå. Har även en personlig favorit i Marcus Nilson, som kommit hem till Stockholm.

Bluffen säger: Vad tror du om Mårtensson i vinter , kan han hitta rätt i en ny formation . Kan Jämtin någonsin bli en spelande lirare ?

Tomas Ros säger: Jämtin ska alltså ersätta Weinhandl i LHCs förstakedja. Det känns....sådär. Jag hade placerat Zackrisson bredvid Mårtensson. Men jag antar att Lener vill att det ska vara tre jämna formationer istället för en topplina.

Claesw säger: vilken är din drömfinal?

Tomas Ros säger: HV71–Frölunda. 13 mil mellan städerna och stora profler och det är två hockeytokiga städer.

Moderator säger: Då tackar vi läsarna för alla frågor och Tomas Ros för svaren!

Tomas Ros säger: Bye Bye