”Foppa slutar efter nästa bakslag”

Sportbladets Mats Wennerholm chattade med läsarna

HOCKEY

Mats Wennerholm chattade med läsarna inför Modos premiär hemma mot Frölunda.

yvonne: Hej Mats. Vad tror du om Foppas chanser i kväll.Passar på att önska denna fantastiska hockeyspelare och Modo lycka till i kväll.

Mats Wennerholm: Han brukar alltid vara bra i sina comebacker, så jag tror han kommer att göra några poäng i kväll också. Vi får hoppas att foten håller.

Daniel: Hur är atmosfären i Swedbank Arena?

Mats Wennerholm: Ja, än så länge är det bara pressläktaren som börjat fyllas. I övrigt är det tomt på läktarna än så länge. Men Modo räknar med att det blir en bit över 7000 senare - så gott som utsålt.

KLAS: Hur ser det ut med Foppas fot ?

Mats Wennerholm: Jag tror det ser bättre ut än på länge, med tanke på att han kan spela redan i premiären. Tidigare har han ju hoppat in en bra bit efter jul. Samtidigt är det här ett första test av foten, men förutsättningarna är bättre än tidigare.

Perre: Varför tjatar du hela tiden om Foppa. Han har varit en världslirare men allt har ett slut. Det var ju rena komedin då han togs med i Tre Kronor för att sedan utgå förra året

Mats Wennerholm: Foppa är en av våra största genom tiderna. Han drar publik till läktarna och han är bara 36 år. Han har ett par år kvar som toppspelare om foten håller.

Malin: Hej! Vilka vinner SM-guld?

Mats Wennerholm: Jag tror Frölunda vinner SM-guld.

Stockholmare: vad tror du om dif:s chanser den här säsongen?..... själv tror jag 7-8 plats... sen tror jag att skellefteå får möta MR kval :P

Mats Wennerholm: Djurgården tillhör de lag jag tror kan överraska. Har mycket bra juniorer. Jacob Josefson kan växa ut till en storspelare.

birk: Slutar foppa om han får ÄNNU ett bakslag? Börjar bli lite väl mycket nu kan man tycka..

Mats Wennerholm: Jag tror Foppa slutar om det inte funkar den här gången. Det är vad han själv säger i alla fall.

Anonym: Vilka spelare spelar Peter Forsberg med i sin kedja?

Mats Wennerholm: Han spelar med Per Svartvadet och nye Magnus Häggström,en 23-åring som kommit från div 1-laget KB65. Det är uppsatta som Modos tredjekedja i kväll med backarna Alexander Bonsaksen och Hasse Jonsson bakom sig.

frulle: Jag undrar bara varför du t.ex ändrar dig fan hundra gånger per säsong om vilka som vinner sm-guld? kan du inte hålla dig på ett spår??

Mats Wennerholm: Ibland förbehåller jag rätten att ändra mig, då ett lag värvar nytt under säsong och växer i styrka. Man kan inte blunda för förändringar. I fjol gick jag från HV till Färjestad under säsongen. Det var väl ganska klokt. Men just nu tror jag Frölunda vinner, även om HV såg ruskigt starka ut i premiären mot Linköping.

Gabbe: Många tror att HV71 vinner SM-Guld, varför då? Frölunda och Linköping har ju t o m bättre trupp, tycker jag

Mats Wennerholm: HV och Frölunda ser starkas ut, tycker jag. Sedan kommer Linköping som jag tycker saknar samma spets framåt. Därefter har vi Färjestad och Modo.

Filip: Hej Mats, vilken förstemålvakt tror du blir bäst iår, resp sämst?

Mats Wennerholm: Svår fråga, men jag tror Henrik Karlsson kommer att växa i Färjestad och att Anders Lindbäck kommer att betyda mycket för Timrå. Sämst är värre, men där plockar jag den som blir förstemålvakt i Rögle.

Schaub: Tycker du som jag att så pass stora spelare som Lemieuxs och Forsbergs eviga comebacker drar ner deras "status" när man skall summera deras karriärer? Lemieux hade t ex över 2 poäng/match när han la av första gången 1997 och Forsbergs poängsnitt var otroligt fram till den där presskonferensen i Globen sensommaren 2001.

Mats Wennerholm: Nej, det är så stora att de kan göra hur många comebacker som helst. När Foppa spelade halvskadad i senaste comebacken i Colorado gjorde han fjorton poäng på bara nio matcher. Det var ett snitt som var bäst i hela laget och i topp i hela NHL.

Tim: Vad tror du om Rögles chanser i år?

Mats Wennerholm: Tyvärr tror jag att de är små. Elitserien har aldrig haft två så klara nedstigningskandidater som Södertälje och Rögle är i vinter.

Linus: Mats, vilka är dina favoritminnen av Foppa? som du sett live, alltså...

Mats Wennerholm: Jag hade ju förmånen att se hans straffmål i Lillehammer på plats, men väljer ändå hans avgörande mål mot Malmö i andra SM-finalen 1994. Då han avgjorde i sudden. Det var mäktigt och hela Kempehallen kokade. Det gav Modo 2-0 i matcher, men Malmö vände och vann.

Calle: Mats, var har du lirat hockey?

Mats Wennerholm: Jag har lirat hockey i Stockholms södra förorter. Tills jag var 15.

BerraJohansson: rykten säger att mats sundin flyttar hem i vinter till stockholm och djurgården. tror du det ligger någon sanning bakom dessa rykten?

Mats Wennerholm: Nej. Jag har pratat med Sudden om det flera gånger och han kommer aldrig att spela elitseriehockey igen. Tyvärr.

oscar: tjena mats, norrlandsderby luleå-skellefteå på gång, vem tror du vinner?

Mats Wennerholm: Jag har en känsla av att Luleå vinner. Fråga mig inte varför...