Första målet – då sänkte han mästarna

Persson: Passning i världsklass

HOCKEY

LINKÖPING. Tala om tajming. Robin Persson gjorde sin första elit-seriepoäng någonsin – när han sänkte mästarna Färjestad.

– Obeskrivligt skönt att sätta pucken, säger den ovane matchhjälten.

Foto: Foto: SCANPIX
Robin Persson såg till att Linköping tog säsongens första seger.

Det såg länge ut att bli allsvenskan och Oskarshamn för Robin Persson denna säsong, trots att han förra säsongen var utlånad till Linköping. Men i somras erbjöd elitserieklubben den 23-åringe backen ett permanent kontakt. Det lär man inte ångra i dag.

När klockan stod på 14.16 sköt Persson in det avgörande 3–2-målet, efter att blivit serverad av en intensivt forecheckande Mattias Carlsson.

– Tur jag satte dit dem. Man hinner tänka en del när man får så öppet läge, säger Persson, som därmed gjorde sin fösta elit-seriepoäng någonsin.

– Jag är ju ingen supermålskytt precis. Men jag fick en passning i världsklass.

Hårt kritiserade Linköping i och med segern lite andrum, även om tränaren Slavomir Lener gjorde sitt bästa för att tona ner vinstens betydelse.

– Alla pratar hela tiden om det, om hur viktigt det var för oss att vinna. Men det är så det är, det går upp och ner i hockey. Skulle vi förlora två matcher i december hade ingen nämnt det. Det här var ingen måstematch, säger han.

”Otroligt skönt”

Men samtliga LHC-spelare som Sportbladet pratade med var rörande överens: den här segern var extra betydelsefull.

Tony Mårtensson:

– Det var otroligt skönt och otroligt viktigt. Det är bara två matcher, men det är klart att förluster kan sätta sig i skallen i början av säsongen när man inte vet var man står, säger han.

Därefter hyllade Mårtensson kollektivet – förutom sin egen kedja, där Patrik Zackrisson ersatt Andreas Jämtin bredvid Mårtensson och Mikael Håkanson.

– Vi krigade verkligen tillsammans, nästan alla var bra.

Det var egentligen bara min kedja som inte riktigt kom i gång i dag. Men på sikt finns det stor potential även där, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM