Modo tog åttonde raka mot Djurgården

Dif-tränaren: Vi gav bort fyra gratismål

Foto: Bildbyrån
Modo slog enkelt Djurgården.
HOCKEY

Modo vann mot Djurgården med 6-3 i lördagens mest väntade seger.

Åtminstone om man ska se till statistiken. Segern var Modos åttonde raka hemma mot Djurgården.

Det är märkligt hur lätt Modo har för Djurgården på hemmais. Senast Djurgården vann en seriematch i Örnsköldsvik var i november 2004, då i gamla Kempehallen.

Under 2000-talet har lagen spelat 17 matcher i Örnsköldsvik, Modo har vunnit 14, Djurgården tre. Vilket inget av lagen torde ha pratat om inför matchen.

Modo lär däremot ha snackat om att laget i varje match hittills fått djupa svackor, främst i andra perioden. Vilket hände den här gången också. Ställningen var 2-0 efter en första period som Modo dominerat totalt. Varpå Djurgården i andra perioden var på väg att vända matchen. Gick upp till 2-2 och hade bud på mer och fick bland annat spela fem mot tre.

För enkla mål

Men två snabba Modo-mål återställde ordningen, till över 7 000 åskådares stora glädje.

Två enkla mål, erkände Modos andretränare Fredrik Andersson.

Vi var illa ut där. Vi blev för bekväma, precis som i de flesta matcherna den här säsongen. Där har vi att jobba på.

Djurgårdens tränare Tomas Monten tyckte också att de båda Modomålen kom till väl enkelt.

– Totalt gav vi Modo fyra gratismål och det har man inte råd med mot ett så bra lag.

Modo såg ut att stänga matchen för gott med 5-2 mitt i tredje perioden, men det blev lite dramatik sedan Djurgården reducerat till 5-3 och Modo-utvisningarna haglat under slutminuterna. Niklas Sundström dödade till slut matchen med sexan i tom kasse - när Modo spelade tre mot sex.

Matchen var Modos fjärde raka match utan förlust, och lagets veteraner verkar ha fått ordning på grejorna. Allra bäst är dock en nykomling, norske succemannen Mats Zuccarello-Aasen. Ett mål och två assist mot Djurgården gör att han nu har nio poäng, och leder elitseriens poängliga. Tillsammans med Niklas Sundström och landsmannen Per-Åge Skröder bildar han en av seriens absolut vassaste kedjor.

Kollektiv nackspärr

Båda lagen har problem med skador. Fredrik Bremberg spelade inte i Djurgården och Modo saknade Andreas Salomonsson och Per Hållberg. Finske backen Mikko Kurvinen utgick dessutom i första perioden med nackspärr.

Det verkade som ett par av våra spelare också hade nackspärr, de orkade ju inte vrida på huvudet, sade Tomas Monten.