Elitserien behöver fler som Abbotts

Ros utser veckans femma

HOCKEY

JÖNKÖPING. Sevärda ishockeyspelare.

Det är elitseriens och Tre Kronors bästa reklampelare.

Som Linus Omark eller tvillingarna Abbott.

Utan dem blir ishockey lika roligt som snooker.

Cam & Chris Abbott, Luleå.

Jag kan inte sluta att imponeras av Luleås tvillingar Christopher och Cameron Abbott. Deras sätt att spela ishockey attraherar mig fullt ut och om fler var som The Abbotts skulle elitserien bli så mycket roligare.

Då behöver man inte diskutera nolltolerans, liten rink eller större anfallszoner för att väcka elitserien.

Chris och Cam har något speciellt i sig där de bara har ett läge, full fart, och där de alltid är irriterade på isen och älskar att skapa bus och kaos. Och just det är så kul för publiken att se.

Inget ont om Timrås lagkapten Pär Styf, men han lockar inte fler åskådare till elitserien.

Fler Styfare hämmar elitserien och ökar publiktappet. Så är det.

Det gör inte Abbotts.

Eller Peter Forsberg.

Eller Linus Omark.

Eller den gamle Per Ledin, innan han i somras genomgick någon typ av mutation och nu försöker att vara en lirare.

Gör nåt annorlunda!

I kväll ska jag se Tre Kronor och det är med spänd förväntan jag vill se luriga passningar från Forsberg eller snygga åkningar runt målet av Linus Omark.

Och tänk om Tre Kronor får en straff.

Forsberg?

Omark?

Strunt samma. Bara straffläggaren vågar göra något annorlunda.

FAKTA

Veckans femma

Forwards

Mats Zuccarello Aasen, Modo

Gjorde fem poäng i helgen har återigen visat att succésäsongen i fjol inte var någon tillfällighet. Har ett bra spelsinne och är effektiv i området runt målet. Bra skridskoåkare, men kanske saknar lite fysik.

Cam & Chris Abbott, Luleå

Tänker inte sära på tvillingarna! De är elitseriens mest sevärda duo och i måndags knäckte The Abbotts Södertälje med två mål i slutskedet. Mot-ståndarna störs av Abbotts, mycket tack vare att de alltid fullföljer, alltid irriterar och alltid är så bra. Vem saknar Harju/Omark i Norrbotten nu?

Johan Davidsson, HV 71

Har gjort poäng i de senaste åtta matcherna och dominerar HV 71:s anfall och även poängligan. Har en pondus på isen som få och är nästan omöjlig att stoppa i mittzonen. Med nuvarande snitt gör han 92 poäng den här säsongen och slår Håkan Loobs rekord.

Backar

Andreas Holmqvist, Dif

Har lyft sig ett snäpp från i fjol och styr nu Djurgårdens power play från blålinjen. Har näst mest istid i Djurgården och är även tvåa i interna poängligan. Varför är han inte med i Jönköping i kväll?

Jonas Holös, Färjestad

Allround back som styr power play i FBK. Är bäste back hos serietvåan och gör sällan ett dåligt byte. Har utvecklat sitt offensiva spel och nu väntar vi på hans första mål.

Keeper

Stefan Liv, HV 71

Höll nollan i lördags mot Brynäs. Liv har nu hållit nollan 41 gånger i elitserien, vilket är rekord. I kväll vaktar han kassen mot Tjeckien. Har stor OS-chans. Statistik, matcher: 13. Speltid: 776:29. Räddningsprocent: 90,72%.

ARTIKELN HANDLAR OM