Målvakterna stal showen i Ängelholm

Säsongens första 0–0-match

Foto: BILDBYRÅN
Det var mer kamp än skönspel mellan Rögle och Brynäs.
HOCKEY

Hemmasvaga Rögle mot målfattiga Brynäs.

Plus två storspelande målvakter.

Då kom säsongens första 0–0-match.

Brynäs är målsnålast i elitserien och Rögle sämst på hemmais. Något som avspeglades i mötet i Lindab Arena. Det var två avvaktande och tveksamma lag som inte förmådde att vaska fram speciellt många heta målchanser. Och när de väl kom stod två bra målvakter i vägen – Rögles Jürgen Penker och Brynäs Jacob Markström.

– Vi skapar chanser för att göra fyra, fem mål. Men det är två fantastiska målvakter som gör att det blir 0–0, säger Rögles tränare Gunnar Persson.

Brynäs stora problem är målskyttet. Bara 32 gjorda mål är sämst av alla och det syntes mot Rögle. Trots bra lägen fanns det ingen riktig udd i avsluten.

”Under all kritik”

– Det är under all kritik, vi måste göra fler mål. Men vi pratar bara offensiva termer inför matcherna och jobbar med det på träningarna. Vi måste in med mer folk framför mål och skymma målvakten så att det uppstår farliga situationer, säger Brynäs tränare Niklas Czarnecki.

Inte heller i förlängningen förmådde något av lagen att spräcka nollan. Närmast var Brynäs som hade en puck som dansade på mållinjen men 0–0 stod sig matchen ut. Säsongens första mållösa match i elitserien.

Rögle kan ursäktas något med tanke på att de kom till spel utan första backparet Dominik Granak och Daniel Glimmenvall som båda insjuknat under dagen. Två tunga avbräck. Dessutom saknades Mario Kempe och Stefan Erkgärds som även de låg nedbäddade.

”Inget glimrande spel”

Laget har bara vunnit två matcher i Lindab Arena i år – sämst hemmafacit av samtliga lag.

– Vi pratade inför matchen om att vi kan och att vi är ett bra lag. Vi går för att vinna matchen men vi har förtvivlat svårt att göra mål. Men jag tror att det kommer att se ut så här. Det är så viktiga poäng på spel att det inte kommer att bli något glimrande spel någonstans, säger Gunnar Persson.

I Brynäs gjorde Jonas Nordqvist comeback efter tio månaders skadefrånvaro. Alltid något att glädjas över för Gävlelagets tillresta supportrar.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM