HV:s segerrad bruten

HOCKEY

Frölunda gjorde det som inget annat lag lyckats med i höst – nämligen ta poäng av HV71 i Jönköping. Matchen slutade 2–2.

– Som matchen utvecklade sig känns det snopet med bara en poäng, sade Joel Lundqvist.

Foto: Foto: SCANPIX
Johan Holmqvist svarade för en bra insats. Foto: SCANPIX

HV:s svit med hemmasegrar stannade vid nio raka matcher. Frölunda tog en poäng efter att ha lyckats neutralisera HV:s normalt så starka offensiv. Och göteborgarna fick sånär med sig alla tre poängen.

– Vi kom till mycket bra lägen, men kombinationen av oskärpa och otur gjorde att pucken inte studsade vår väg. Vi borde ha vunnit matchen, sade Joel Lundqvist.

Avgörande räddningar

Frölunda gjorde en riktigt bra insats och hade bud på segermål i slutet. Men Andreas Andersson i HV-målet gjorde flera avgörande räddningar och såg till att HV åtminstone är obesegrat på hemmaplan fortfarande.

Även Johan Holmqvist i Frölundas mål var bra, men han får dela äran med lagkamraterna som höll undan för HV på ett föredömligt sätt.

– Vi har en annan trygghet i gruppen nu jämfört med i början av säsongen. Alla hittar sina roller på ett bra sätt och vi är helt klart på väg uppåt, sade Lundqvist.

HV kom inte alls till så många bra lägen som man brukar göra på hemmaplan. Frölundas spel i boxplay gjorde att HV inte heller fick ut mycket av det powerplay som annars brukar vara segervapnet.

– Boxplay är självklart en viktig del när man möter HV. Våra boxplay-par börjar sätta sig så att vi vet hur vi ska agera. Jag brukar spela mycket med "Pebben" Axelsson, men i dag fungerade det bra med Martin Röymark också, sade Frölundakaptenen.

Kommit igång rejält

Lundqvist har kommit igång rejält efter sina skadeproblem och gjorde ett kanonjobb, inte minst i numerärt underläge.

– Det har tagit tid att ställa om sig till att spela i Sverige igen, och när det blev problem med axeln kändes det som att allt kom på en gång. Jag fick ju ingen försäsong, men nu känns det bättre och bättre med tempot, sade Lundqvist.

Janne Niskala var Frölundas vassaste för dagen. Den finske backen fick mycket istid och var ett ständigt hot.

Men Niskala och hans lagkamrater hade inte marginalerna på sin sida tillräckligt för att vinna. Niskala träffade bland annat ribban bakom Andreas Andersson två gånger.

FAKTA

HV 71–Frölunda 2–2 (1–0, 1–2, 0–0, 0–0)

Första perioden: 1–0 (6.24) David Ullström (Björn Melin, Andreas Falk).

Andra perioden: 1–1 (0.42) Fredrik Pettersson (Janne Niskala), 2–1 (4.39) Jukka Voutilainen (Martin Thörnberg, Pasi Puistola), 2–2 (15.53) Mikael Johansson (Per–Johan Axelsson, Nicklas Lasu).

Skott: 38–26 (13–4, 10–12, 10–4, 5–6).

Utv, HV 71: 3x2. Frölunda: 5x2.

Domare: Patrik Sjöberg, Gävle.

Publik: 7 000.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM