Här blir Modo blåst på ett mål

Sedan tappade krislaget allt – föll mot Färjestad

Foto: PPV
HOCKEY

Här blir krislaget Modo blåst på ett korrekt mål.

Efter det tappade laget matchen fullständigt och Färjestad kunde vinna med 4–1 och gå upp i serieledning.

– Det är svårt för domaren när han inte ser pucken, säger Modos Per Svartvadet och suckar.

Modo fick annars en skön start på matchen i Karlstad. Efter 6.51 lirkade Josh Green in 1–0 med en backhand och Färjestad var frustrerat efter första perioden.

– Vi har ingen fart på benen, är omständliga och har inget fokus. Det är för dåligt, sa Jesper Mattsson till ppv.

Men tidigt i andra perioden fick Färjestad chansen att spela fem mot tre och då kvitterade Marcus Paulsson på Dragan Umicevics passning.

Ingen videogranskning

Och sedan – efter 9.30 – hände en situation som blev matchavgörande. Mats Zuccarello-Aasen fick ett friläge som Robin Rahm gjorde en fantastisk räddning på och på returen höll sig Marco Tuokko framme och tryckte in pucken i nät. Men domaren Morgan Johansson ansåg, felaktigt, att pucken redan var blockerad.

Modo-lägret protesterade, men Johansson brydde sig inte ens om att videogranska.

– Man ser att domaren stoppar pipan i munnen när pucken är inne, men... Jag tyckte att jag såg situationen bra. Men det är svårt för domaren när han inte ser pucken. Men det är väl i den situationen vi befinner oss just nu, säger Modos lagkapten Per Svartvadet till ppv.

Kvalserien närmar sig

Därefter rasade Modo ihop fullständigt och släppte in tre mål på fem minuter. Jesper Mattsson prickade in 2–1 (hans första mål för säsongen) direkt på tekning, Lee Goren styrde in Mattssons passning till 3–1 och Marcus Paulsson snärtade in 4–1 i nättaket.

– Det är ingen bra period vi gör. Det håller inte att förlora perioder med 0–4, det förstår väl vem som helst, säger Svartvadet.

Nej, det håller inte. Modo föll – igen – och är nu fast förankrat på jumboplatsen. Nu luktar det kvalserien för Örnsköldsvikslaget.

För Färjestad ser det ljusare ut. Laget leder elitserien.

FAKTA

Färjestad–Modo 4–1 (0–1, 4–0, 0–0)

Första perioden: 0–1 (6.51) Josh Green (Morten Madsen, Thomas Enström).

Andra perioden: 1–1 (6.30) Marcus Paulsson (Dragan Umicevic, Jesper Mattsson) spel fem mot tre, 2–1 (14.06) Jesper Mattsson (Per Åslund), 3–1 (16.13) Lee Goren (Jesper Mattsson), 4–1 (19.09) Marcus Paulsson (Jonas Holös, Ari Vallin).

Skott: 35–21 (8–4, 15–7, 12–10).

Utv, Färjestad: 3x2. Modo: 5x2.

Domare: Morgan Johansson, Ljungby.

Publik: 6 440.