Färjestad svarade fansen med seger

HOCKEY

Tre raka förluster, senast 0–5 hemma mot HV 71, gjorde att Färjestads fans i fredags mötte upp lagledningen för att kräva bättring. På lördagen svarade FBK-spelarna med en seger, 1–0 borta mot Djurgården.

– Vi är väldigt, väldigt nöjda med 1–0 i dag, säger Färjestads tränare Per-Erik Johnsson.

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Henrik Karlsson storspelade.

Färjestads målvakt Henrik Karlsson släppte in fem mål mot HV 71 i torsdags – en trist comeback efter sex veckors skadefrånvaro. På lördagen visade han att formen är på väg tillbaka, om den inte redan är här. Karlsson, fostrad i Hammarby IF, tände till rejält mot gamla Stockholmsantagonisten Djurgården. Och han fick att göra.

Djurgården var väldigt bra och lyckades snurra till sig mängder av bra chanser trots ett väldigt stabilt värmländskt försvarsfundament, med målvakt Karlsson som stöttepelare. Men några mål blev det inte för hemmalaget, Karlsson räddade allt.

– Framförallt kändes det bättre i kroppen i dag. Vi är bra defensivt, jag står rätt placerad och sen får jag bra hjälp med andrapuckarna. Vi har torskat tre raka så jag blev så jäkla glad att det gick vägen, säger Karlsson.

Färjestad hade inte lika många målmöjligheter men skärpan var marginellt bättre när chanserna väl kom – kanske var det viljan att blidka fansen som fällde avgörandet.

I fredags mötte ett 30-tal supportrar upp Färjestadsledningen i ett informellt möte där man krävde bättring efter tre raka förluster.

– Det var väl 500 fans här från Karlstad i dag, kul att de sluter upp. De har varit lite missnöjda och det har ju vi också varit. Vi vill ju vinna, säger Henrik Karlsson.

Spelarna såg också extra laddade ut mot Djurgården, och effektiviteten var som sagt... ja, tillräcklig. Norske centern Anders Bastiansen tackade för sitt nyligen påskrivna fyraårskontrakt genom att glida in i Djurgårdszonen och stänka upp ett handledsskott i krysset i slutet av första perioden. Ett riktigt tjusigt mål, och matchens enda.

– Det är inte nåt man gör varje dag direkt, säger Bastiansen.

– Djurgården är riktigt bra i dag, men Henke är fantastisk i målet och håller oss kvar i matchen. Riktigt skönt att vinna igen.

FAKTA

Djurgården–Färjestads 0–1 (0–1, 0–0, 0–0)

Första perioden: 0–1 (15.46) Anders Bastiansen (Per Johnsson, Ari Vallin).

Skott: 35–19 (15–8, 13–4, 7–7).

Utv, Djurgården: 4x2. Färjestad: 8x2.

Domare: Sören Persson, Lidköping.

Publik: 8 094.

Lasse Mannheimer/TT

ARTIKELN HANDLAR OM