”En framtida landslagsmålvakt”

Lindbäck hyllades av Liv

HOCKEY

JÖNKÖPING. Anders Lindbäck har blivit en mardrömsmålvakt för HV 71. Hemmalaget sköt vilt för ett ledningsmål men Timrås målvakt svarade för en fenomenal insats och hyllades av OS-målvakten Stefan Liv.

Anders Lindbäck briljerade med massor av räddningar. # Foto: KAI REHN

– Han är en framtida landslagsmålvakt helt klart. Jag tycker nästan han var bättre i den här matchen än förra trots att han räddade fler skott då, säger HV-målvakten.

När lagen sist möttes i Kinnarps Arena svarade Lindbäck för en perfekt insats, räddade 53 skott och höll nollan. I går var han inte lika omutbar, fick släppa två puckar förbi sig men gjorde på nytt en galet bra match och var den största anledningen till att Timrå fick med sig en poäng från Kinnarps Arena.

– Jag gör en helt ok insats. Får bra hjälp av mina försvarare plus att jag hade lite flyt med stolpträffar och ribbträffar också, säger Anders Lindbäck ödmjukt.

Svettigast hade Lindbäck det i mitten på den tredje perioden när hemmalaget febrilt kämpade för ett ledningsmål. Inom loppet av 10 sekunder stod Timrås målvakt för fyra räddningar av yttersta klass.

Där kändes det lite extra bra att få rädda. Alltid skönt när man kan hjälpa laget med ett par sådana räddningar.

ARTIKELN HANDLAR OM