Äntligen, Timrå!

Vann efter tre raka förluster: Det kändes lite som ett måste

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

Tre raka förluster och fast förankrat i botten av tabellen.

Då blev det äntligen en seger (4–3) för krislaget Timrå.

– Det kändes lite som ett måste, säger Timrå-forwarden Fredrik Hynning till PPV.

Hemmalaget såg ut att ha punkterat matchen i början av den andra perioden. Gabriel Karlsson satte 3–1 direkt efter att Djurgården haft en ypperlig kvitteringsmöjlighet och kort därpå sköt Martin Sonnenberg 4–1 på ett slagskott i power play.

Två reduceringar

Men i vanlig ordning föll Challe Berglunds mannar ihop.

Djurgården bjöds på två reduceringar. Först Andreas Holmqvists mäktiga slagskott, efter fint droppass från Nichlas Falk, till 4–2 och sedan Kyle Klubertanz 4–3 efter en fin genomskärare från Patrick Cehlin.

– Det har hänt i flera matcher att vi gör mål och spelar bra, men sen släpper vi till mål. Jag vet inte vad det beror på, säger Gabriel Karlsson till PPV.

Närmare än 4–3 kom dock inte Djurgården.

”Oerhört skönt just nu”

Timrå kom ut som ett – för ovanlighetens skull – stabilt lag i tredje perioden. Dessutom fick man god hjälp av sina gäster, som aldrig riktigt gav sig själva chansen. Flera utvisningar – den mest huvudlösa signerad Daniel Brodin med drygt två minuter kvar – gjorde att 4–4 aldrig var riktigt nära.

– Oerhört skönt just nu, säger Fredrik Hynning.

– Efter att vi gör 4–1 är vi väldigt nerviga. Men sedan tycker jag vi spelar upp oss i tredje och täpper till. Vi har två tuffa matcher nu och det kändes som ett måste att vinna i dag.

Djurgårdens Marcus Rangnarsson:

– Det är för dåligt tycker jag i dag. Vi har våra bra stunder, men sett över 60 minuter är det alldeles för dåligt. Vi har inget tryck i åkningen och det var tafatt därute.

FAKTA

Timrå–Djurgården 4–3 (2–1, 2–2, 0–0)

Första perioden: 1–0 (8.05) Laurent Meunier (Timo Pärssinen, Tomas Skogs), 2–0 (10.14) Elias Granath (Fredrik Hynning, Martin Sonnenberg), 2–1 (14.02) Michael Holmqvist (Nichlas Falk).

Andra perioden: 3–1 (6.03) Gabriel Karlsson, 4–1 (9.04) Martin Sonnenberg (Gabriel Karlsson, Daniel Corso) spel fem mot fyra, 4–2 (10.44) Andreas Holmqvist (Nichlas Falk, Tim Eriksson), 4–3 (11.43) Kyle Klubertanz (Patrick Cehlin, Nicklas Danielsson).

Skott: 32–24 (12–8, 10–11, 10–5).

Utv, Timrå: 3x2. Djurgården: 7x2.

Domare: Marcus Vinnerborg, Ljungby, och Martin Frano, Tjeckien.

Publik: 4 614.

ARTIKELN HANDLAR OM