Succé direkt för Foppa och Näslund

Duon bakom Modos första mål mot Rögle

HOCKEY

Det blev naturligtvis succé direkt.

Firma Forsberg & Näslund frälste Modo i duons återkomst.

– Jättebra av oss att ta tre poäng, säger Forsberg, som hade ett mål och ett assist i 4–1-segern.

Det har väl inte undgått någon hockeyintresserad att Peter Forsberg och Markus Näslund har återförenats i Modo.

Nypremiären för duon var i och för sig planerad längre fram i tiden, men redan i kväll mot Rögle fanns Näslund och Forsberg med på isen.

"Inte så mycket istid"

Och det dröjde inte ens tio minuter innan duon levererade. I spel fem mot tre var det Markus Näslund som hittade Peter Forsberg med en diagonalpassning.

”Foppa” gjorde inget misstag och sköt 1–0 i öppen kasse.

– Målet är som det är. Det var helt öppet, så det var inte så svårt, säger Peter Forsberg till Canal Plus.

– Det har väl inte blivit så mycket istid. Vi rullar runt på fyra kedjor. Men det är jättekul att Markus är med igen. Han ser ruggigt bra ut för att bara ha varit på is i tio dagar.

I början av den andra perioden visade Forsberg även lite av sitt berömda humör. Superstjärnan drog på sig en 2+2-utvisning i samband med ett bråk med Rögles Peter Högardh.

Assist av Foppa

Senare i period två var det dags för ny show av "Foppa". Han fintade bort sin back på vänsterkanten och spelade fri Hannu Pikkarainen, som kanonsköt 2-0.

– Det har gått rätt bra så här långt, summerar Foppa sina insatser hittills i elitserien.

Modo ökade också på till 3–0 innan perioden var över. Då var dock varken Forsberg eller Näslund inblandade. Det var i stället Morten Madsen som sköt målet, framspelad av Jens Westin.

Rögle stack emellan med ett 1–3-mål (Jeremy Colliton) innan backen Tomas Mojzis dundrade in 4–1 bakom Cristopher Nilstorp.

"Slarvade en hel del"

– Det kändes helt okej. Men jag tycker att vi slarvade en hel del. Det var egentligen ingen 4-1-seger, säger Markus Näslund.

– Jag har egentligen inte tränat sedan vi åkte ur slutspelet (med NY Rangers) i fjol, så det är väl inte konstigt att man känner sig lite sliten.