”Jag fick ett tokspel”

HOCKEY

GÄVLE. Vansinnesutbrottet vände matchen.

Annars alltid lika lugne Niklas Czarnecki röjde runt i Brynäs omklädningsrum i första periodpausen.

– Jag fick ett tokspel, säger Niklas Czarnecki.

Foto: PERNILLA WAHLMAN
SKÄLLDE UT SITT LAG ”jag vill inte säga exakt vad jag sa., men visade alla känsloyttringar för att väcka laget”, säger Brynästränaren Niklas Czarnecki.

Brynäs krigar för sin existens i botten av tabellen och har inte tagit en trepoängare på snart en månad. Ändå hade laget svårt att tända till från start och efter halva första perioden ledde Luleå med 2–0.

Det fick Niklas Czarneckis känslor att koka över i första pausen.

– Jag trodde att jag skulle behöva åka och gipsa handen. Jag vill inte säga exakt vad jag sa och gjorde, men jag blev väldigt arg och visade alla känsloyttringar jag har för att väcka laget, säger Niklas Czarnecki.

– Jag är glad över reaktionen och att vi kunde vända matchen och vinna. Men vi behöver trepoängare och måste ha den här attityden i hela matcher och inte bara i två perioder.

”Vad skulle han göra?”

Brynäs kom ut som ett nytt lag och vände till 2–2 som blev 3–3 vid full tid och som Magnus Kahnberg kunde avgöra i förlängningen.

– Herregud, vad skulle han göra när vi spelar så dåligt. Han höjde rösten rejält, mer vill jag inte säga. Han har blivit arg förut men så här arg har jag aldrig sett honom, säger Magnus Kahnberg.

Hyllas för ilskan

Du själv gjorde ett viktigt mål?

– Jag vet att jag är här för att göra mål och kan inte vara nöjd över mig själv som bara gjort två mål på 25 omgångar. Det är klart att jag är glad över att kunna avgöra. Men vi borde ha vunnit under ordinarie tid.

I Brynäsleden var man överens om att Czarnecki visade upp stort ledarskap och hans assisterande tränare Tommy Jonsson hyllade honom.

– Det var stort av Niklas att gå in och markera att han var förbannad och visa sitt missnöje när det var som mest befogat. Han vände matchen på det sättet, säger Brynäs assisterande tränare Tommy Jonsson.

ARTIKELN HANDLAR OM