”Varje poäng är livsviktig för oss”

HOCKEY

Succén fortsätter för Peter Forsberg och Markus Näslund som avgjorde i förlängningen mot Skellefteå.

– Otroligt skönt. Varje poäng är livsviktig för oss, säger Näslund.

Två sena baklängesmål höll på att ställa till det för Modo men i slutet av tredje perioden tog tränaren Miloslav Horava ut målvakten och skickade in superkedjan med Peter Forsberg, Markus Näslund och lagkaptenen Per Svartvadet som kvitterade när det återstod två sekunder.

”Skellefteå var bättre”

En och en halv minut in på förlängningen avgjorde Peter Forsberg matchen efter en perfekt passning från Markus Näslund.

– Det var starkt av oss att vända och vinna, men vi hade lite tur, Skellefteå var bättre än oss och det kändes som att matchen hade kunnat sluta hur som helst, säger Forsberg.

Markus Näslund:

– Vi måste skärpa oss och jobba på vissa saker i försvarsspelet. Jag tycker vi gör alldeles för många enkla misstag och det kostar mycket energi.

Efter matchen hyllades Modos glödheta superduo av Anders Söderberg.

– Jag tycker inte det är någon större skillnad jämfört med när de var som bäst. De är livsfarliga varje gång de är inne på isen, säger han.

Har kontakt

Peter Forsberg:

– Det känns att man inte är 20 år längre. I kväll var det jobbigt. Jag kände mig trött och kom inte riktigt in på mål utan fastnade oftast i hörnen.

Markus Näslund:

– Det kändes helt okej. Jag är inte någon raket på skridskorna och har inte samma uthållighet som tidigare så det gäller att vara smart och inte slösa med energin. Det kommer att ta lite tid att komma i gång på allvar.

Nu har Modo kontakt med lagen ovanför strecken.

– Det här var en viktig seger. Vi låg hjälplöst sist ett tag men har spelat ganska bra på sistone och börjat att röra oss uppåt i tabellen, säger Peter Forsberg och fortsätter:

– Vi har fem tuffa matcher framför oss innan juluppehållet men ska försöka avsluta bra.

David Olsson Jiglund