Ros: Dålig scouting gör fiaskorisken hög

Foto: Bildbyrån
Roman Malek – årets flopp, enligt Ros.
HOCKEY

ÄNGELHOLM. Ser ni den röda tråda hos de största flopparna?

Samtliga är nyförvärv som är felscoutade och inte lika bra som meritlistan säger.

Då blir flopprisken stor.

Niklas Anger, Jonathan Hedström, Magnus Kahnberg, Roman Malek och Tomas Surovy har alla bytt arbetsgivare den här säsongen.

I fjol var det en chans att de kallats succé-spelare och fått hjälterubriker.

Överpresterat tidigare

Nu har flopparnas situation förvandlats från vitt till svart.

Varför blir det så här?

Jag anser att det är en kombination mellan att spelarna överpresterat i fjol och kanske haft bra lekkamrater runt sig. I år ska de bära en kedja eller vara stabil förstemålvakt och det är en helt annan sak.

Ta Magnus Kahnberg. Han lever fortfarande på de 33 målen han gjorde 03–04. Sedan stack han till NHL och när han sedan kom hem är han ingen stor målskytt längre. Han är mer en tredjekedjespelare, om han nu accepterar den rollen.

Skyller ifrån sig

När hockeyexperter rankar Kahnberg tänker de på de 33 målen och supersuccén. Kahnberg kommer alltid att jämföras hur han var för sju år sedan. Speciellt nu när Brynäs värvat honom och presenterat honom som en hjälte.

Jag tycker personligen att Modos målvakt Roman

Malek är den största floppen. Givetvis ska sportchef Fredrik Andersson kritiseras också för Maleks flopp. Andersson, som är gammal målvakt, scoutade inte ens Malek. Målvakten är lagets viktigaste spelare och då måste man se spelaren i en eller två matcher innan man lägger ut 200 000 euro på honom. Andersson säger att Modos nye tränaren Miloslav Horava sett Marek, men det är att skylla från sig.

Går inte att leva på gamla meriter

10:a på listan är Per-Åge Skröder.

Mycket intressant.

Mycket intressant.

Där handlar mycket om att försäsongsträningen inte varit effektiv för Skröder. Kanske obefintlig? Mål kan han göra. Men fuskar man med försäsongsträningen går det inte att leva på gamla meriter.