Brynäs lyfter med Thörner

HOCKEY

Oavgjorda Brynäs har blivit segermaskinen Brynäs. Sedan kvinnliga rallystjärnan Tina Thörner haft ett samtal med Brynästruppen har det blivit tre raka segrar.

– Hon fick oss att tänka rätt, sade Magnus Kahnberg efter 6–1-segern mot Rögle.

Både Magnus Kahnberg och Brynäs har växt en klass de senaste matcherna. 14–2 i målkvot och nio poäng är Brynäs facit efter träffen med Tina Thörner.

– Hon sade en massa bra grejer. En riktigt bra inspirationskälla, verkligen. Jag tycker det svetsade ihop gänget ännu bättre än tidigare, sade Kahnberg nöjt.

– När man spelar på denna nivå vet man att man är bra, men det gäller att intala sig det framför spegeln ibland också. Man måste tro på sig själv, utvecklade Kahnberg.

Har gjort fem mål

Kahnberg inledde och avslutade målskyttet för Brynäs. 1–0 satte han kyligt i friläge, 6–1 var ett välplacerat dragskott. Kahnberg som värvades till Brynäs som målskytt har nu gjort fem mål totalt, tre av dessa har kommit efter Tina Thörners besök i Gävle..!

– Det har väl inte känts som någon press att jag inte gjort så många mål tidigare. Det har varit mer press på att laget inte gjort så många. Men nu tycker jag att vi är på rätt väg och har också lite stolpe in också. Vi spelar inte lika stressat som vi gjort tidigare, sade Kahnberg.

Tungt för Rögle

Tack vare segern passerade Brynäs Luleå och Kahnbergs tidigare klubb Frölunda, som dock har en match mindre spelad.

– Trevligt, sade Kahnberg och log mycket nöjt.

Rögle är just nu Brynäs motsats. En poäng på de senaste sex matcherna är bistert. Rögles tränare Gunnar Persson hade dock inga planer på att stiga åt sidan. Sett till matchen mot Brynäs skulle Rögle behöva en Kenny Jönsson som kunde styra upp det defensiva jobbet, där finns mycket stora brister.

tt