Näslunds första mål sedan comebacken

”Det var rätt öppet”

HOCKEY

Ingen Peter Forsberg i Modo. Då klev Markus Näslund fram istället. Näslund gjorde sitt första elitseriemål på nästan fem år när Modo besegrade HV71 med 4–1 på bortaplan.

– Alltid skönt att få göra mål, framför allt i det pressade läget vi är, säger han.

Markus Näslund gjorde 395 mål under sin NHL-karriär. Under flera år ansågs han vara en av världens allra bästa målskyttar.

Och nu har han hittat målet i elitserien igen. I sin 128:e elitseriematch gjorde Näslund sitt 63:e mål. Det var Näslunds första mål i femte matchen sedan comebacken, och hans första i elitserien på nästan fem år.

– En jättefin framspelning av Molinder, bara att sätta dit klubban. Jag har inte känt någon press att göra mål, men i bland kan det ändå vara något som släpper mentalt när man får göra ett, sade Näslund.

Modo-forwardens comeback kom ganska oplanerat när laget hade det tungt. Och just eftersom det var så plötsligt kan Näslund spela avslappnat.

– Jag gick in i det här helt utan förväntningar. När jag nu tittar tillbaka på hur det kändes på första träningen för två veckor sedan förstår jag inte att jag redan orkar spela nästan 20 minuter, sade Näslund.

Möjligheten att få spela med Peter Forsberg var en av anledningarna till Näslunds comeback. Men för tillfället är Forsberg skadad.

– Jag har sett fram emot att spela med Peter igen. Samtidigt har jag ju spelat nästan hela karriären utan honom. Men det ska bli väldigt roligt när han är tillbaka, man vet att man får mycket målchanser när man spelar med Peter.

Utan Forsberg i laget vilar ett större ansvar på Markus Näslund. Och mot HV tog han ansvaret på bästa sätt. Förutom målet gjorde Näslund ett kanonjobb i box play. Modo lyckades fullständigt neutralisera HV:s normalt så vassa power play.

– Jag har inte spelat så mycket box play sedan jag spelade med Mark Messier i Rangers. Men det fungerade bra i dag, vi släppte inte till mycket, konstaterade Näslund.

HV har flera spelare skadade. Senast i raden, och med klart dråpligaste skadan, är Nichlas Torp. HV-backen spillde i söndags en kopp varm choklad över sig med en brännskada på bröstet som följd. Någon veckas vila väntar för Torp.