”De måste ha trott att det var ett psyko”

HOCKEY

JÖNKÖPING. North Bank Supporters fick två tidiga julklappar när HV 71 mötte Färjestad. Den första: En 7-1-seger. Den andra: Per Ledin utklädd till jultomte mitt i klacken.

Det var många bland fansen som var glada att tomten kom. Jag klappade, tjoade, tjimmade och dansade så gott jag kunde, säger Per Ledin.

Foto: DANIEL WENGEL
TOMTEKUPPEN Per Ledin är skadad så han passade på att ställa sig i HV 71:s klack – i tomtedrält. ”det är kul att bjuda på något”, säger han.

Men det var ingen som visste vem mannen i tomtedräkten var när han dök upp i klacken. 31-åringen behöll sitt upptåg för sig själv och berättade bara för lagets målvaktstränare att han hade en speciell julklapp till lagets supporters.

Kul att bjuda

Det är kul att bjuda fansen på något men de måste ha undrat. Helt plötsligt dyker det upp en kille utklädd till tomte och de måste trott att det jag var ett psyko som ställde mig där i skägg och tomtedräkt.

HV:s stjärnforward är skadad och kan inte spela hockey förrän efter nyår. Och går det inte att bidra på isen eller i omklädningsrummet finns det tydligen andra sätt att göra det på.

”En rolig grej”

– Jag fyller ingen funktion skadad och då får man hitta på andra grejer. Har aldrig sett en match med klacken och det var en rolig grej att stå där utan att någon visste vem jag var.

Vad tyckte tomten om matchen då?

– Kanonbra insats av hela laget.

Fanns det några snälla barn i klacken?

– Ja då. Och alla skapade en jäkla bra stämning. Själv försökte jag hänga med så gott jag kunde och det är ju tomtens uppgift att sprida glädje och bra stämning.

Vad önskar tomten sig själv i julklapp?

– Framför allt att man får en mysig jul med familjen och en vit jul, det vore kul, säger Per Ledin.