”Det brann till för mig”

Liv om jätteslagsmålet

HOCKEY

JÖNKÖPING. HV 71 körde över Färjestad för tredje gången i år. Det blev för mycket för Johan Andersson som gav sig på Stefan Liv och startade ett jätteslagsmål i slutet av matchen.

Jag känner att han först slashar mig och sen får jag en crosschecking. Då blir det mycket känslor och det brann till för mig, säger Stefan Liv.

Foto: KAI REHN
VANSINNIG Stefan Liv tappade humöret och gav sig på Färjestads Johan Andersson i slutet av matchen.

Landslagsmålvakten blev vansinnig efter Färjestadscenterns påhopp. Stefan Liv kastade både plock och stöt och slängde sig mot Johan Andersson för att förklara att det inte var något han accepterade trots HV:s ledning med 6-1 i matchen.

”Bett om ursäkt”

Johan är en av mina bästa vänner men det är hockey vi spelar och då blir det så ibland. Men vi pratade efter matchen och jag har bett om ursäkt, säger HV-målvakten, som var på strålande humör efter årets tredje utklassningsseger mot Färjestad.

Totalt plockade domaren Patrik Sjöberg ut sex spelare i slagsmålet där till slut samtliga spelare som befann sig på isen var inblandade. Johan Andersson fick 2+2 minuter och fick från utvisningsbåset se på när HV fullbordade förnedringen och satte 7-1.

”Fick sig en omgång”

Jag gick på en retur från Holtet (Marius) och sen blev det stökigt. Jag hann inte bråka så mycket med Stefan för Niinimaa kom in och sen fick man sig en liten omgång, säger Johan Andersson, som inte tyckte att slagsmålet var så farligt.

Vi kramade om varandra efter matchen och skrattade åt det. Vi är tävlingsmänniskor båda två och det blir så ibland.