JVM drabbar Timrå hårt

Foto: BILDBYRÅN
SKYTTEKUNG Timrå hade en tung match i går, och snart får de klara sig utan Magnus Pääjärvi-Svensson.
HOCKEY

ÄNGELHOLM. Tung förlust i kvalstrecksstriden. Nu drabbas Timrå hårdast av bottenlagen när spelare försvinner till JVM.

– Det är klart att vi helst hade velat spela med våra bästa spelare i alla matcher, säger Timrås assisterande tränare Per Nygårds.

Förlusten mot Rögle var Timrås första på nio omgångar. Trots det innebar den att laget bara har två poäng ner till kvalserieplats.

Och nu väntar ett JVM som innebär att Timrå får klara sig utan sin bäste målskytt Magnus Pääjärvi-Svensson och den viktige forwarden Anton Lander i upp till sju matcher.

”Två viktiga spelare”

– Det är några lag som drabbas lite hårdare än andra. Vi tappar två viktiga spelare, Skellefteå får klara sig utan flera viktiga backar och Djurgården har med tre forwards, säger Per Nygårds.

Av de fyra lag som i dag ligger utanför slutspelsplatserna och därmed är närmast att riskera spel i kvalserien är Timrå det lag som drabbas klart hårdast.

Jumbon Södertälje har en spelare med i VM-truppen medan Rögle och Modo inte har en enda.

– I Timrå väljer vi att se det här som positivt för svensk hockey. Det har i många år gnällts i elitserien på att vi inte haft tillräckligt bra juniorspelare och när vi nu har det gnälls det för att de åker och spelar JVM, säger Per Nygårds.

”Göra vårt bästa”

– De här spelarna är billigare för klubbarna än dyra importer och är viktiga för svensk hockeys framtid. Det ska vi glädjas åt.

Men jämfört med era bottenkonkurrenter är ni försvagade under ganska många matcher. Vad tycker du om det?

– Vissa drabbas som sagt lite hårdare än andra. Men vi vet om förutsättningarna och kan bara göra vårt bästa utifrån dem, säger Nygårds.