Första nollan för succéreserven – bättre än Fredrik Norrena

HOCKEY

LINKÖPING. Christian Engstrand har spelat sju matcher för Linköping.

Antal förluster: Noll.

I går kom dessutom den första nollan.

Engstrand.

Fredrik Norrena har varit given som förstemålvakt i Linköping i år. Även i går var det finländaren som inledde matchen i LHC:s mål, men redan efter 2.46 fick Christian Engstrand hoppa in då Norrena slog upp en ljumskskada.

”Riktigt bra”

Han sattes visserligen inte på allt för många hårda prov, men det han fick på sig tog han hand om på ett stabilt sätt, och när matchen var slut hade han hållit sin första nolla i elitserien.

– Det kändes riktigt bra, det var kul att hoppa in. Det är i och för sig aldrig kul när nån blir skadad, men det var skönt

att få komma in så pass tidigt då man fortfarande var varm sedan värmningen, säger han.

Matchen var Engstrands sjunde denna säsong, och hans facit är imponerande. Sex vinster och en oavgjord. Dessutom har han både bättre räddningsprocent och färre insläppta mål per match än Norrena.

FAKTA

Titta, så bra är EngstrandChristian Engstrand Fredrik Norrena 7 Antal matcher24 6 Antal vinster13 1 Antal oavgjorda2 0 Antal förluster9 93,41% Räddningsprocent91,72% 1,81 Insläppta mål per match2,12 Fotnot: Båda målvakterna spelade i går, men i statistiken räknas den som Engstrands match.

ARTIKELN HANDLAR OM