Rögle avgjorde i sudden mot FBK

Foto: SCANPIX
Eric Beaudoin har just skickat in matchavgörande 2–1 bakom Henrik Karlsson.
HOCKEY

Eric Beaudion sköt Rögle till seger mot Färjestad. Målet kom på övertid i spel fyra mot tre i en ordinär elitseriematch där gästerna kämpade sig till två poäng. Matchen slutade 2–1 inför 8 261 åskådare.

Den första perioden var ganska intetsägande där Färjestad skapade flest målchanser. Matchen tog fart först när Färjestads Severin Blindenbacher tappade pucken i egen zon. Rögles Mathias Månsson var inte sen att utnyttja tillfället till 1–0 med ett rappt handledsskott.

Klippte till direkt

Rögle hade flera goda lägen att utöka ledningen till 2–0 i spel i numerärt överläge i mittenakten. Men det var hemmapubliken som fick jubla i periodens sista spelminut. Ari Vallin spelade pucken tvärs genom Rögles zon till Dragan Umicevic som klippte till direkt. Skottet överlistade Christopher Nihlstorp.

Röglemålvakten var annars utmärkt.

Färjestad spelade två minuter i fem mot tre i den tredje perioden, utan att göra mål.

I förlängningen gjorde Eric Beaudion segermålet i spel fyra mot tre.

Lång hyllning

Före matchen hölls en 20 minuter lång hyllningsceremoni till Jörgen Jönsson som avslutades med att FBK-legendarens tröja hissades upp till taket i Löfbergs Lila Arena av tidigare lagkamraterna Pelle Prestberg och Peter Nordström, båda nu i allsvenska Leksand.

TT