”Måste gå rätt till”

Frågetecken höjs kring ”rekordmatchen” i Göteborg

Foto: SCANPIX, BILDBYRÅN
HOCKEY

Folk slogs i entréerna.

Vissa ska kräva sina pengar tillbaka.

Många kom inte in.

Ändå hävdar Frölunda att man med 31 144 åskådare på läktarna satte nytt Europarekord.

Och Internationella Ishockeyförbundet säger att man inte kan göra något förrän Frölunda eller Hockeyligan agerar.

– Vi kan inte gå bakom ryggen på våra samarbetspartners, säger informationschefen Szymon Szemberg till Sportbladet.

Om Frölunda verkligen satte nytt Europarekord för antal åskådare på en hockeymatch verkar ingen egentligen veta. Klubben hävdar att så var fallet – men mängder med biljettköpare som inte kom in vittnar om annat.

IIHF: ”Det här måste gå rätt till”

Så här säger IIHF:s informationschef Szymon Szemberg till Radiosporten:

– Det här måste gå rätt till. Den siffran som står på vårt certifikat måste vara rätt för ett europarekord kan aldrig ifrågasättas.

IIHF godkände publiksiffran 31 144 på plats på Ullevi – men eftersom det i efterhand har framkommit att mängder med biljettköpare inte lyckades ta sig in på arenan höjs nu frågetecken kring siffran. Szymon Szemberg säger att de inte kan agera innan Frölunda eller Hockeyligan kommer med andra uppgifter kring publiksiffran. Han säger också att IIHF inte ifrågasätter publiksiffran.

”Det är väldigt svårt...”

Frölunda kan ha sålt fler biljetter än det finns platser på Ullevi. Följdfrågan är då given: gick publikrekordet rätt till? Bevittnade verkligen 31 144 personer elitseriedrabbningen mellan Frölunda och Färjestad?

– Det är väldigt svårt, i synnerhet som du har så mycket ståplatser, att verkligen veta hur många som ryms på de

här ståplatserna och att man säljer rätt antal biljetter i relation till de platser man har, säger Szymon Szemberg på IIHF. På tisdagen gick också Frölundas klubbdirektör Mats Ahdrian ut och hävdade att publiksiffran och rekordet är korrekt.