Ingen Foppa – då förlorar Modo

Skellefteå vann med 6-2

HOCKEY

När småpojkarna är borta får Niklas Strandberg rycka in.

Skellefteåbacken var stundtals lysande när hans lag slog Modo med 6–2.

– Ska försöka fortsätta spela så här – om jag får spela, var backreservens nyårslöfte.

Skellefteåbackarna Adam Larsson, Tim Erixon och David Rundblad är just nu i Kanada och försöker fixa svensk guld i junior-VM.

Modo vädrade därför försvarsbekymmer för hemmalaget och satte Skellefteås backar under stark press direkt. Men backinhoppare som 18-årige Niclas Burström och bänknötaren Niklas Strandberg pallade för trycket. Efter två öppningsmål av de före detta Modo-spelarna Fredrik Warg och Anders Söderberg var det Skellefteå som ivrigast ville tjuvstarta nyårsfirandet.

Det gjorde Västerbottningarna med champagnespel och målfyrverkeri.

Och med ett försvar som för andra matchen i rad var bergstarkt, trots att VM-juniorerna saknats.

– Det har känts bra de tre matcher jag har fått spela. Får man så mycket istid som jag fick nu är det lättare att komma in i det, sade Piteåsonen Niklas Strandberg, som av och till under säsongen avbrutit bänknötandet i Skellefteå med spel i sitt gamla lag Piteå.

– När jag skrev på för Skellefteå i höstas var det nog som extraback, jag räknade inte med att få spela så mycket, sade han.

Mot Modo spelade 28-åringen inte bara, han storspelade och fanns på isen både i numerärt över- och underläge.

– Skitkul att få förtroende, sade Strandberg, som i landslagsjuniorernas frånvaro nu gjorde sin tredje match – och fick sin andra seger.

TT: Men vad händer när Larsson, Erixon och Rundblad kommer tillbaka, får du återvända till avbytarbänken igen då?

– Jag vet inte. Men jag kan bara göra mitt bästa som nu, mycket mer än så går det inte att göra. Sedan får tränaren avgöra vem som får spela, sade Skellefteåbacken.

För Modos del blir det nu att blicka mot det nya året med en given nyårsönskan: Att Peter Forsberg snart är tillbaka på isen.

Stundtals såg det hyfsat ut mot Skellefteå, men bara hyfsat.

Utan Foppa går det tungt för Modo.

ARTIKELN HANDLAR OM