Simon Hjalmarsson stannar i elitserien

Har erbjudits bra roll

HOCKEY

Rögle åkte ur elitserien.

Men Simon Hjalmarsson blir kvar i den högsta serien.

Han har bestämt sig för att skriva på för en annan klubb.

– Det är väl så att alla vill uppåt, säger han.

Foto: Bildbyrån
Simon Hjalmarsson kan vara på väg till Luleå.

Efter 20 poäng på 53 matcher i elitserien kom Simon Hjalmarsson, 21, igång på allvar i kvalserien. Där stod han för nio poäng (4+5) på tio matcher, och delade vinsten i lagets interna poängligan.

Men poängen räckte inte för att hålla kvar laget i elitserien.

Sägs vara Luleå

För Hjalmarsson ser det dock ut att bli elitserien ändå. Han ska nämligen ha bestämt sig för en annan klubb, som spelar i elitserien. Det ska vara ”99 procent klart”, säger han till Helsingborgs Dagblad, som uppger att det förmodligen handlar om Luleå.

– Det är upp till klubben att avslöja. Och så länge jag inte skrivit på kan man väl inte säga att det är helt hundra än, säger han till HD, där han berättar att han har erbjudits en ”bra” roll i laget.

– Jag hade inte varit intresserad av att ingå i en fjärdekedja och bara få några minuter per match, då hade jag lika gärna kunnat stanna här. Men annars är det väl så att alla vill uppåt, spelar du i allsvenskan vill du till elitserien och spelar du i elitserien vill du till NHL.

Även Kempe intressant

Luleå ska även ha visat intresse för hans lagkamrat Mario Kempe, som precis som Hjalmarsson gjorde nio poäng i kvalserien, skriver HD.