Så laddar lagen inför elitserien

HOCKEY

I går hade flera av elitserielagen sin första träning på is. Flera av lagen har laddat upp på lite udda sätt.

– Det är kul att göra något annorlunda med laget. Det handlade ju om att tänja sina gränser och att komma utanför sin trygghetszon, säger Södertäljes Stefan Bemström om deras besök på en höghöjdsbana.

Den 16 september är det nedsläpp i elitserien.

I går gjorde flera av elitserielagen sin första träning på is.

Många av lagen har gjort lite annorlunda saker för att ladda inför den nya säsongen.

”Utanför trygghetszonen”

Södertälje var i fredags på en äventyrsbana i Stockholm där de utsattes för både fysiska utmaningar och tankeproblem som de skulle lösa tillsammans.

Bland annat gick de på lina.

– Man fick välja mellan sju och tolv meter efter vad man kände att man klarar av, men det handlade om att tänja sina gränser och att komma utanför sin trygghetszon, säger Stefan Bemström.

En annan övning gick ut på att fyra spelare i taget skulle hjälpas åt för att ta sig upp för fyra stockar som var placerade över varandra med någon meters mellanrum.

Ytterligare en handlade om att 13–14 spelare placerades på en stock och fick till uppgift att ställa sig i bokstavsordning – utan att ramla ner.

– Det var intressant. I bland gick det lite fel, men då fick man prata igenom det och göra det bättre, säger Stefan Bemström.

Djurgården skaffade sig ett nytt vapen till årets säsong – fäktning.

”Knep och knåp”

– Vi har tränat fäktning. Det var lite annorlunda, men kul, säger Marcus Krüger som inte ser någon framtid som fäktare.

– Nja, det gick så där. Jag åkte ut i semi, men Ölvestad var kungen.

Storsatsande Färjestad körde en variant av triathlon.

– Vi har tränat vanlig sommarträning och så har vi kört team building. Vi hade en hel dag när vi cyklade, paddlade och sprang och så hade vi lite knep och knåp. Vi var uppdelade i fem lag, men det var inte mitt lag som vann, säger lagets nye målvakt Cristopher Nihlstorp.

FAKTA

Enkät: Hur har laget laddat inför årets säsong?

Per Ledin, HV71:

– Vi hade innan midsommar vårt årliga läger i Halmstad. Vi tränade hårt och försökte koppla av där emellan. Jag vet inte vad tränarna har planerat, men det brukar dyka upp några överraskningar.

Niclas Hävelid, Linköping:

– Vi har inte gjort något speciellt. Vi har haft en lägervecka precis som många andra lag. Men inga hemligheter. Vi kommer ju spela European Tour och spela och resa med den, så det finns nog inte tid till det.

Anders Nilsson, Luleå:

– Har inte gjort något speciellt än, och vet inte heller om vi kommer göra något.

Patric Blomdahl, AIK:

– Vi har inte hunnit med något ännu, men nu i veckan ska vi till Gotland. Då kommer spelarfruar, flickvänner och barn att följa med. Vi kommer att spela en träningsmatch mot Nynäshamn och en fotbollsmatch mot ett gotländskt lag.

Lars Jonsson, Brynäs:

– På onsdag åker vi till Gotland. Då ska vi ha läger med två matcher och lite aktiviteter utanför planen. Det är för att starta upp säsongen. Så länge jag varit i Brynäs har vi alltid gjort något liknande. Det är bra att få snacka och att få umgås utanför planen.

Nicklas Dahlberg, Modo:

– Vi hade en multisportweekend kan vi väl kalla det. Vi körde bergsklättring, cykel och kajak under två dagar utanför Ö-vik. Det var oerhört jobbigt, men det är viktigt att göra sådant speciellt när man har så mycket nya spelare som vi har.

Marcus Krüger, Djurgården:

– Vi har tränat fäktning. Det var lite annorlunda, men kul. Det gick så där. Jag åkte ut i semi, men Ölvestad var kungen.

Fredrik Warg, Skellefteå:

– Inte än. Har nyss samlats, men det brukar komma något närmare isen. Innan semestern har vi alltid triathlon-tävling som är ganska dryg. Det gick bra, för jag kom i mål i alla fall. Det brukar alla göra, på ett eller annat sätt.

Johan Holmqvist, Frölunda:

– Vi hade en gemensam resa till Spanien nu i sommar. Då hade vi med oss våra familjer. Det var väldigt bra för laget. Vi trappar i gång mer och mer, för det är nu det börjar.

Stefan Bemström, Södertälje:

– Som avslutning på sommarträningen åkte vi till Äventyrsbanan i Stockholm för att sammansvetsa laget. Där var det både fysiska övningar men även många problem som vi skulle lösa tillsammans. Temat var att testa sina gränser och att samarbeta.

Cristopher Nihlstorp, Färjestad:

– Vi har tränat vanlig sommarträning och så har vi kört team building. Vi hade en hel dag när vi cyklade, paddlade och sprang och så hade vi lite knep och knåp. Vi var uppdelade i fem lag, men det var inte mitt lag som vann.

Pär Styf, Timrå:

– Innan semestern i samband med testerna åkte vi ut och umgicks och tältade. Det är inget nytt utan något vi brukar göra i Timrå. Det är roligt och viktigt. Det blir ett avbräck i träningen och man får ihop gruppen till en fungerande enhet.