Johan Davidsson jagar drömgräns

Foto: bildbyrån
Nära 500 poäng med HV 71.
HOCKEY

HV71:s Johan Davidsson kan i dag bli historisk.

En poäng till och han når drömgränsen 500 – som tredje spelare någonsin att göra det i en och samma klubb.

– Det är en grej man är stolt över när karriären är slut, säger HV:s lagkapten till jnytt.se.

Här är läget i DITT lag inför dagens omgång.

AIK–Timrå

AIK har tre raka segrar mot Timrå denna säsong. Men till kvällens match saknar hemmalaget Viktor Fasth, Christopher Heino-Lindberg, Josh MacNevin, Fredrik Svensson och Christian Sandberg. Dessutom är Patrik Nemeth på JVM.

Det är även Timrås Anton Lander. Dessutom saknar gästerna Anton Axelsson (knä), Magnus Åkerlund (knä), Antti Halonen (knä) och Fredrik Hynning (fot).

Pär Styf som fick en puck på foten i matchen mot Linköping är tillbaka i spel. Detsamma gäller förmodligen Mikko Jokela.

– Jokela är i speldugligt skick och kan komma att göra comeback efter sin skada, säger Timrås assisterande tränare Claes Eriksson till klubbens hemsida.

Timrå tar med sig juniorerna Jeremy Boyce, Linus Werneman och Jesper Dahlroth till Stockholm. Sundsvallslånet Gustaf Thorell är också med i truppen.

Brynäs–Luleå

Brynäs byter målvakt. Niklas Svedberg startar mot Luleå. Lasse Jonsson är tillbaka i truppen och går in med Niclas Andersén.

Simon Bertilsson, Calle Järnkrok, Sebastian Wännström och Johan Larsson spelar JVM.

Även Luleå byter målvakt och ställer i dag David Rautio mellan stolparna. Sebastian Meijer väntas göra comeback. Mats Lavander och Cam Abbott saknas fortfarande. Fredrik Styrman spelar JVM.

HV71–Djurgården

Jesper Thörnberg och Jesper Fasth spelar JVM. Lance Ward har tagit time out från hockeyn och Martin Thörnberg är fortfarande ett osäkert kort.

Lagkaptenen Johan Davidsson har gjort 499 elitseriepoäng. Gör han en poäng mot Djurgården blir han den tredje spelaren i historien att nå drömgränsen 500 poäng i ett och samma lag, efter Håkan Loob och Fredrik Bremberg.

– Det är självklart jätteroligt. Det är inte vanligt att man kommer upp till en sådan gräns, så det är jättehäftigt. Det är en grej man är stolt över när karriären är slut, säger Davidsson till jnytt.se.

– Jag kommer inte att jaga en poäng. Jag nollar gärna mig själv bara vi vinner.

Djurgårdens bidrag till JVM är forwarden Patrik Cehlin. I övrigt saknas Mathias Tjärnqvist och Nils Ekman. Senast saknades också David Printz, John Norman, och Nichlas Falk. Det verkar som att Printz och Norman kommer till spel, men osäkert i fall Falk kan spela.

Frölunda–Södertälje

Johan och Carl Klingberg samt Johan Sundström spelar junior-VM. Christian Bäckman och Andreas Karlsson saknas sedan tidigare.

Johan Holmqvist är tillbaka i målet.

Södertälje har samma trupp som senast, vilket innebär att Martin Chabada och Petri Pakaslahti saknas.

Modo–Linköping

Ole-Kristian Tollefsen saknas i Modo.

Skadeläget har ljusnat för LHC – den enda som saknas på grund av skada är Mikael Håkansson. Klas Dahlbeck spelar JVM.

Färjestad–Skellefteå

Färjestad saknar sedan tidigare Anton Grundel och Rikard Wallin. Trots att Jonas Frögren fick en puck på käken senast var han aktuell för spel mot Skellefteå. Men det står nu klart att han missar matchen.

– Det är bättre men inte okej. Jag spelar inte, säger Frögren till Sportbladet.

Är det fortfarande svullet?

– Ja, precis. Jag har testat olika hjälmar, men det ligger och trycker för mycket på käken.

När kan du vara tillbaka?

– Jag hoppas absolut kunna spela nästa match, säger Frögren.

Färjestad hoppades även på Dick Axelsson och Jonas Junland. Men Axelssons rygg är inte tillräckligt bra och Junland är sjuk. Tunga avbräck för FBK i seriefinalen.

Backen Jonas Brodin fick ingen plats i JVM-laget och är tillbaka i FBK.

Skellefteå ställer upp kommer till Karlstad med samma trupp som mot Luleå senat. Vilket betyder att de enda som saknas är JVM-spelarna Tim Erixon, Oscar Lindberg och Adam Larsson. Huvudtränaren Anders Forsberg är tillbaka i båset efter sjukdom.

ARTIKELN HANDLAR OM