”Han är lite väl kaxig”

Petter Rönnqvist tycker att Challe Berglund ska skärpa till sig

HOCKEY

Efter att en irriterad Charles Berglund intervjuats efter Modos förlustmatch mot Södertälje i går fick han en avhyvling av TV4-experten Petter Rönnqvist.

Uppmaningen?

– Stå upp och svara ordentligt, även när du har förlorat, säger Rönnqvist i TV4:s nya hockeymagasin Late Night Elitserien.

Modo förlorade jumbofinalen mot Södertälje och efter slutsignalen var Modo-tränaren Charles Berglund besviken över förlusten och inte speciellt sugen på att svara på frågor.

– Vi tar inte med oss någonting för det handlar om att vinna, fräste Berglund.

En som inte alls uppskattar den stilen är Berglunds tidigare lagkamrat i Djurgården, Petter Rönnqvist, som numera är expert i Canal Plus och TV4.

– Han bjuder alltid på någonting men lite väl kaxigt. Han representerar Modo och han gör så här hela tiden mot de här reportrarna som jobbar på matcherna. Bara kaxiga goddag yxskaft-svar hela tiden. Represeneterar man Modo som förening så måste man han stå upp och svara ordentligt även när man förlorar, säger Rönnqvist i TV4:s hockeymagasin Late Night Elitserien.

Berglund och Rönnqvist spelade tillsammans i Djurgården 1992-1994 och Rönnqvist tycker att Modo-tränaren ska ta och skärpa till sig.

– Det finns inte en vd på vilket företag som helst i Sverige eller i världen som kan svara så här på en presskonferens. Det fungerar inte. Gör du det får du en reprimand sedan är det rätt ut.

ARTIKELN HANDLAR OM