Succékedjan återförenas i SSK

Foto: bildbyrån
Lehoux – tillbaka i SSK.
HOCKEY

Förra säsongen öste de in poäng.

Mot Brynäs återförenas SSK:s succékedja – då nyförvärvet Yanick Lehoux debuterar och både Linus Videll och Jonas Almtorp tillfrisknat från sjukdom.

– Kul att Lehoux vill komma tillbaka till oss trots det utsatta läge vi befinner oss i, säger Södertäljes assisterande tränare Peter Larsson.

Här är läget i DITT lag inför dagens omgång.

Luleå–Djurgården

Mats Lavander var uppsatt som trettonde forward senast. Nu går han in i kedjan med Kim Karlsson och Sebastian Enterfeldt. Sebastian Meijer spelar med Anders Burström och Daniel Mannberg. Piteålånet Jonas Berglund är extraforward.

JVM-backen Fredrik Styrman landade i Sverige i går och det är osäkert om han kommer till spel. Anders Nilsson är frisk igen och vaktar kassen.

Cam Abbott saknas.

I torsdags mot Timrå saknade Djurgården Nichlas Falk, Mathias Tjärnqvist, Nils Ekman, Jimmie Ölvestad och Daniel Brodin. Möjligtvis kan Brodin spela, de övriga missar matchen mot Luleå. Även John Norman, som tvingades utgå efter en bentackling senast, är ett osäkert kort.

Patrick Cehlin är tillbaka från JVM och kommer eventuellt till spel.

Södertälje–Brynäs

SSK:s senaste nyförvärv Yanick Lehoux är spelklar. Linus Videll oh Jonas Almtorp har båda varit sjuka i veckan, men mot Brynäs finns de med. Det betyder att fjolårets kedja med Lehoux/Almtorp/Videll återförenas. Tillsammans gjorde de 96 poäng förra säsongen.

– De fungerade riktigt bra ihop förra säsongen, då de gjorde många poäng. Det är kul att Lehoux vill komma tillbaka till oss trots det utsatta läge vi befinner oss i, säger SSK:s assisterande tränare Peter Larsson.

Vad betyder det att ni får in Lehoux?

– Dels betyder det ny energi med en ny spelare och dels är det en spetskompetens offensivt. Dessutom är han rightare och det är ett plus, säger Larsson.

Södertälje saknar Lukas Kilström, Blaz Gregorc och Petri Pakaslahti . Pontus Sjögren står i mål.

Brynäs kommer till Södertälje med fullt manskap. Sebastian Lauritzen har tillfrisknat och tränade för fullt i går. JVM-kvartetten (Sebastian Wännström, Johan Larsson, Calle Järnkrok och Simon Bertilsson) är tillbaka.

– JVM-spelarna är hemma och tillgängliga. De spelar om det inte inträffar något, säger tränaren Nicklas Czarnecki till Gefle Dagblad.

Thomas Greiss vaktar kassen.

Färjestad–Timrå

Färjestads skade- och sjukdomslista blir kortare för varje dag. Dragan Umicevic ser ut att kunna spela mot Timrå. Dick Axelsson och Mikael Johansson fick behandling i går och båda kommer troligtvis att spela.

Två som definitivt inte spelar är Rickard Wallin och Anton Grundel, medan sjuke Oscar Klefbom och Jonas Brodin är tveksamma. Även Christian Berglunds medverkan är osäker.

Timrås skadelista är fortfarande lång. Magnus Åkerlund (knä), Antti Halonen (knä), Fredrik Hynning (fot), Anton Axelsson (knä), Per Hallin (knä) och Pär Styf (hjärnskakning) saknas mot FBK. Men positivt är att Anton Lander är hemma igen efter JVM.

– Som det ser ut nu kommer Anton Lander att ansluta till matchen i morgon och det känns bra. I övrigt ställer vi upp med samma lag som senast. Timo Pärssinen, som klev av senast, går på isen nu tillsammans med övriga laget, säger lagets assisterande tränare Claes Eriksson till klubbens hemsida.

Linköping–AIK

Linköpings Mikael Håkansson är skadad och JVM-backen Klas Dahlbeck är inte aktuell för spel.

– Nej, han kommer hem sent (i gårkväll) och sedan har vi sju friska backar plus Dennis (Bozic) så det är ingen idé att låta honom spela. Vi planerar samma manskap, men hur vi formerar oss är inte klart, säger LHC:s assisterande tränare Magnus Hävelid till klubbens hemsida.

AIK ställer upp med samma lag som senast. Vilket betyder att Viktor Fasth, Christopher Heino-Lindberg, Josh MacNevin och Fredrik Svensson saknas. Det är osäkert i fall JVM-backen Patrik Nemeth spelar mot LHC.

Modo–Skellefteå

Modos Ole-Kristian Tollefsen är ännu inte redo för spel, men tränar för fullt. Junioren Anton Byström är upplockad och finns med i truppen mot Saik. Tuomas Tarkki står i mål.

Magnus Häggström och Alexander Bonsaksen är utlånade till Sundsvall Hockey och spelade mot Tingsryd i går.

Skellefteås Fredrik Lindgren missar matchen mot Modo på grund av en mjukdelsskada. JVM-backen Tim Erixon ersätter. De två övriga JVM-spelarna Oscar Lindberg och Adam Larsson vilar mot Övikslaget.

ARTIKELN HANDLAR OM