Sjögrens tavla sänkte SSK

”Jag hade det på känn att han skulle tappa den”.

HOCKEY

Erik Lindhagens kanon gav sudden-segern till Linköping.

Men man hade mycket att tacka Pontus Sjögren och dennes tavla.

– Jag hade det på känn att han skulle tappa den, säger Erik Andersson som fick göra ett av sina enklare mål i karriären.

Rembrandt. Picasso. Da Vinci. Personer som har gjort stora tavlor. Till den listan kan nu Pontus Sjögren läggas. Andreas Jämtin gjorde ett nedlägg som Sjögren "bara skulle ha". Men, han tappade pucken och LHC:s Erik Andersson kunde väldigt enkelt kvittera i mitten av den andra perioden.

– Jag hade det på känn att han (Sjögren) skulle tappa den, säger Erik Andersson till Canal plus.

Innan dess hade Linus Videll gett ledningen till hemmalaget, detta i den första perioden. En period som helt gick i SSK:s tecken. Laget var ytterst nära ett andra mål också, men målet blev bortdömt av videodomaren, då det inte gick att avgöra på bilderna om pucken var inne.

Den andra perioden var Linköpings, och kvitteringen var rättvis. Men i slutet av matchen tog hemmalaget över, och var nära att avgöra direkt när matchen gick till förlängning, främst genom Linus Videll.

Men det blev istället Erik Lindhagen och LHC som fick gå hem med två poäng. Efter tre och en halv minut i förlängningen klev Lindhagen in från höger och laddade stora bössan. Pucken styrdes via Vidells klubba och ställde på så sätt Sjögren i SSK-kassen.

Viktor Ekbom fick kliva av efter en tackling från en SSK-spelare, och såg groggy ut när han fördes av isen.

ARTIKELN HANDLAR OM