Vilken mål(ar)fest!

Exklusivt – här är samtliga elitserielags målarbilder

1 av 9 | Foto: MAGNUS WENNMAN
SKELLEFTEÅ DAVID RUNDBLAD ”Jag ville visa vad North Power, och även sittplats, betyder för oss. Deras stöd ger oss extra energi. De är som en sjätte spelare”.Konstkännaren Claes Mosers kommentar: Välutvecklad som kylskåpsmagnet, men räcker det för att ta sig över kvalstrecket?
HOCKEY

Elitseriespelarna visade prov på högklassigt artisteri – utan klubba och puck – när de på upptaktsträffen ritade hälsningar till fansen.

– Jag ville visa vad North Power, och även sittplats, betyder för oss, säger Skellefteås David Rundblad, 19, som var den som la ner mest energi på sin teckning.

Vanligtvis målar elitseriespelarna på isen. På upptaktsträffen fick de i stället för puck och klubba använda sig av penna och papper som redskap – med blandade resultat. Joel Lundqvist ritade guldfirande på Götaplatsen, Karl Fabricius gjorde en Luleåspelare som alltid ger 100 procent och Timrås Gabriel Karlsson ritade en örn som flyger fram. Brynäs Andreas Dackell är enligt egen utsago ”kass på att rita” och lämnade därför över ansvaret till tränaren Niklas Czarnecki.

”Öppen för tolkning”

– Den är öppen för tolkning. Någon sa att det ser ut som en mur. Det får man associera till det man vill. Sedan ska den där muren framåt också, säger Czarnecki med ett kryptiskt leende.

Mest entusiastisk över uppgiften var Skellefteås backtalang David Rundblad.

”Ger extra energi”

– Kanske beror det på att jag är yngst. Men det är kul, det var längesen man ritade, säger 19-åringen.

Som, medan de andra lagen pratade om sina målsättningar för säsongen, ägnade all fokus åt sin teckning. Han ritade en gigantisk spelare i rött, ”den sjätte utespelaren”, omgiven av fem svarta utespelare.

– Jag ville visa vad North Power, och även sittplats, betyder för oss. Deras stöd ger oss extra energi. De är som en sjätte spelare, säger Rundblad.

JOHANNES HÄGGLUND

ARTIKELN HANDLAR OM