Modo förlorade mot Färjestad – igen

FBK bröt lång förlustsvit

HOCKEY

Färjestad bröt på torsdagskvällen sviten på sex raka förluster.

4–2 borta mot tidigare så formstarka Modo betydde dessutom fjärde segern av lika många möjliga den här säsongen mot Örnsköldsvikslaget.

Den senaste månaden har varit en av de svartaste i Färjestads historia. Bara en poäng på de senaste sex matcherna och nio på de senaste nio.

Laget som av många tippats som ett finallag till våren var på väg att dras in i kampen kring slutspelsstrecket.

– Det är klart att det varit tufft, men vi har försökt hålla modet uppe och ta med oss de saker vi gjort bra, sade tränaren Tommy Samuelsson.

Färjestad mötte dessutom elitseriens formstarkaste lag den senaste tiden. Modo hade fem segrar och ingen förlust under ordinarie tid på sex matcher.

Vilket inte kom att synas på isen, frånsett i början av tredje perioden när Modo på 51 sekunder gick fram till 2–0.

Men Färjestad reste sig på ett imponerande sätt, gjorde i sin tur två snabba mål och följde upp med 2–3.

– 1–2 var otroligt viktigt och sedan tog vi över och gick välförtjänt upp i ledning, sade Samuelsson.

Ett geistlöst och allmänt vilset Modo lyckades sedan aldrig komma in i matchen. Ett betydligt mer kampvilligt och stabilt Färjestad stod enkelt emot försöken till hemmaattacker.

Modo som har bästa power play-statistiken i serien lyckades exempelvis inte få till ett skott på mål på tre numerära överlägen i andra perioden.

För att inte tala om när Färjestad lätt stod emot när Modo spelade fem mot tre i nästan en minut i mitten av tredje perioden – Modo kom knappt in i anfallszon.

Färjestad fick en rätt enkel resa fram till trepoängaren och avgjorde för gott med 4–2 i power play.

– Vi stängde matchen på ett bra sätt i tredje, och att vi klarade tre mot fem-läget blev förstås matchavgörande, sa Tommy Samuelsson.

– Det var en verkligt skön seger, framförallt som vi uppträdde.

För Modo kan förlusten bli kostsam. Trots den senaste tidens framgångar är laget nu tillbaka under slutspelsstrecket och har fem matcher borta av de kommande sex, tre av dem nu i rad.

– Vi hade baksmälla efter derbysegern mot Timrå i lördags. Allt vi gjort bra tidigare gjorde vi dåligt efter 2–0. Vi trodde väl att det skulle gå lätt, sa tränaren Charles Berglund.

– Sådana här matcher kommer när det är tätt på given, men då borde vi ha kunnat förvalta 2–0 bättre.

ARTIKELN HANDLAR OM