Färjestad bänkar Umicevic

Här är senaste nytt i DITT lag inför kvällens matcher: * Frölunda möblerar om * Luleåstjärna fotskadad * Kahnberg petar JVM-forward *Timråback fotskadad

HOCKEY

Anders Bastiansen är tillbaka efter skada.

Då petas Dragan Umicevic - igen.

– Vi vill inte ändra på ett vinnande lag, säger Färjestads tränare Tommy Samuelsson till Värmlands Folkblad.

Här är senaste nytt i DITT lag inför kvällens matcher:

Färjestad–Brynäs

Dragan Umicevic var bänkad senast mot Modo. Och allt talar för att han får se kvällens match mot Brynäs från avbytarbänken.

– Om (Anders) Bastiansen är tillbaka tar han den fjärde centerplatsen. Annars kör vi nog på samma lag, säger Samuelsson Värmlands Folkblad

VF: Så Dragan Umicevic bänkas igen?

– Vi vill inte ändra på ett vinnande lag och vi vill fortsätta spela både Per Åslund och Patrik Lundh som ytterforwards.

Eftersom det på Färjestads hemsida står att både Martin Sevc och Anders Bastiansen är tillbaka lär Dragan Umicevic bänkas.

Den 26-årige Färjestadsforwarden, som på 39 matcher har gjort 23 poäng (7+16), är besviken men hävdar att han inte är på väg att lämna klubben.

– Det är inte roligt att inte få spela men det är tränarnas beslut och jag kan bara acceptera det, säger Umicevic till Värmland Folkblad.

– Jag har kontrakt med Färjestad och kommer att ge 100 procent för att spela i Färjestad. Det är det jag utgår ifrån i dag. Det är bara att kämpa på och försöka ta chansen när den kommer.

FBK får klara sig utan Mikael Johansson, Oscar Klefbom och Anton Grundel.

Efter ett par matcher på bänken är Brynäs Magnus Kahnberg med från start igen. Han går in med Alexander Sundström och Mads Hansen. JVM-forwarden Sebastian Wännström börjar som 13:e forward. Niklas Svedberg står i mål.

Frölunda–Timrå

Både Jesper Mattsson och Robin Lindqvist utgick i Frölundas senaste match, men spelar i kväll.

Andreas Karlsson saknas sedan tidigare.

Frölunda gör om en del i backparen. Pavel Skrbek går in med Tobias Viklund. Henrik Tömmernes spelar med Christian Bäckman. Mikko Mäenpää fortsätter med Oscar Hedman och John Klingberg inleder som sjundeback.

– Senast gick vi på sju backar och det kan nog bli så nu också, lite beroende på hur matchbilden blir, säger lagets assisterande tränare Stephan Lundh.

Den finländske backen Ville Mäntymaa är utanför truppen.

– En kanonkille som kör fullt på träningarna. Det är jämnt på backsidan, men vi får se vad som händer. Det kan bli skador, Skrbek har precis kommit tillbaka och Bäckman också. Alla behövs, säger Lundh.

Timrå har fem raka matcher utan trepoängare. Men medelpadingarna har ett bra ett bra facit mot Frölunda – fem raka segrar.

Till kvällens match får Timrå klara sig utan lagets rutinerade back Pär Styf, som är fotskadad. Sedan tidigare saknas, Anton Axelsson, Fredrik Hynning och Timo Pärssinen. Juha Pitkämäki och Fredrik Sonntag är kvar i Timrå.

Fredrik Pettersson-Wentzel vaktar kassen.

HV71–Modo

Jesper Fasth skadade sig senast och HV71 får klara sig utan JVM-forwarden i sex veckor framöver. Laget saknar också Lance Ward, Teemu Laine Johan Davidsson, André Petersson och Jukka Voutilainen. Närmast comeback är Teemu Laine.

– Teemu blir bättre och bättre i sin axel och jag räknar med att han spelar på lördag. För Jukka är det smärtan i foten som avgör när han är tillbaka, vilket troligtvis är ganska snart, säger HV:s läkare Lars-Göran Hassel till jnytt.se.

Daniel Larsson fortsätter i målet.

Modo kommer återigen till spel utan skador och sjukdomar. Tuomas Tarkki står i mål.

Luleå–AIK

Senast mot Timrå avgjorde Joonas Vihko matchen med två minuter kvar. Men i kväll får Luleå klara sig utan matchhjälten från i tisdags.

– Han har en ledbandsskada i foten och testade på is i förmiddags, men det funkade inte. Vi hoppas han kan spela på lördag, säger Luleås assisterande tränare Roger Åkerström.

Som meddelar att Vili Sopanen går in med bröderna Abbott. Daniel Mannberg, 18, tar Sopanens plats med Kim Karlsson och Sebastian Enterfeldt.

Backen Robin Jonsson utgick i tisdags handskada. Och inte heller han kommer till spel mot AIK.

– Inget är brutet, och vad jag förstår är det sena som ligger och hoppar. Eventuellt kan det bli tal om en operation efter säsongen. Men vi hoppas även att Robin ska kunna spela på lördag, säger Åkerström.

Konstantin Komarek (hjärnskakning) saknas sedan tidigare.

Anders Nilsson fortsätter i målet.

AIK får klara sig utan Christopher Heino Lindberg, Josh MacNevin och Patrik Nemeth. Frågetecken för Daniel Bångs medverkan.

Djurgården–Södertälje

Djurgårdens målvakt Mark Owuya tränade i går för fullt efter sin skada. Även Andreas Holmqvist tränade i går och närmar sig comeback.

Nils Ekman och Jimmie Ölvestad – som måste opereras – saknas sedan tidigare.

SSK å sin sida saknar Petri Pakaslahti.

Linköping–Skellefteå

LHC saknar Mikael Håkanson, Andreas Jämtin och Jari Tolsa, som blir borta i fyra veckor efter att ha skadat ledbandet i tisdags. Enligt corren.se är den tjeckiske backbjässen Josef Melichar tillbaka.

Skellefteås Oscar Lindberg är inte längre avstängd, men är kvar i Skellefteå och kommer inte till spel mot Linköping.

Adam Larsson är på väg tillbaka efter skada. Han gjorde sin första träning på is i går.

– Det kändes bra, jag känner lite, men inte mycket, säger Larsson till Norrans hockeyblogg.

ARTIKELN HANDLAR OM