HV-stjärnan tillbaka – mörkar sin skada

Foto: scanpix
Teemu Laine är spelklar.
HOCKEY

Skadeläget ljusnar i HV71.

Teemu Laine gör comeback mot Brynäs.

– Jag har haft lite problem med axeln, men vill inte avslöja vad det handlar om, säger finländaren till jnytt.se.

Här är läget i DITT lag inför dagens omgång.

AIK–Modo

AIK saknar Christopher Heino-Lindberg, Josh McNevin, Patrik Nemeth, David Engblom och Daniel Bång.

Modo är skadefritt. Magnus Häggström är tillbaka i laget efter nio matcher med allsvenska Sundsvall. Tuomas Tarkki står i mål.

Frölunda–Färjestad

Frölunda saknar långtidsskadade Andreas Karlsson.

FBK får klara sig utan Anton Grundel, Mikael Johansson och Oscar Klefbom.

Innan nedsläpp kommer Frölundas Jesper Mattsson, 35, och Niklas Andersson, 39, att hyllas. Anledningen är att duon har uppnått den magiska gränsen 200 elitseriemål (grundserie och slutspel inräknat).

Luleå–Södertälje

Luleå får tillbaka Joonas Vihko. Han går in med Sebastian Enterfeldt och Simon Hjalmarsson medan Vili Sopanen fortsätter att spela med bröderna Abbott.

Saknas gör Robin Jonsson och Konstantin Komarek.

SSK-duon Martin Chabada och Lukas Kilström utgick senast, men de var med och tränade i går och räknas med spel i dag.

Petri Pakaslahti saknas.

Skellefteå–Djurgården

Skadade backen Adam Larsson är den ende som saknas i Skellefteå. Det betyder att JVM-forwarden Oscar Lindberg är tillbaka i truppen.

Djurgården får klara sig utan Nils Ekman och Jimmie Ölvestad. Andreas Holmqvist, som missat några matcher på grund av skada, följer med upp till Skellefteå och hoppas på spel.

Timrå-Linköping

Timrå gör en förändring i truppen till kvällens match och det är att Fredrik Sonntag är med i laget. Det betyder att Juha Pitkämäki, Pär Styf, Fredrik Hynning, Timo Pärssinen och Anton Axelsson inte är med mot LHC.

Linköping saknar trion Andreas Jämtin, Jari Tolsa och Mikael Håkansson.

Brynäs-HV71

Brynäs ställer upp med samma lag som senast. Alltså vaktar Niklas Svedberg kassen. Sebastian Wännström är 13:e forward och Simon Bertilsson sjundeback.

HV71 har haft en del problem med skador den senaste tiden. Nu börjar det se lite bättre ut. Eventuellt kan Nichlas Torp spela efter handskadan. En som definitivt spelar är Teemu Laine.

– Jag har haft lite problem med axeln. Jag vill inte avslöja vad det handlar om, men det blev lite värre ett tag efter Luleåmatchen. Nu är jag frisk igen, säger Laine till jnytt.se.

Finländaren har den här säsongen gjort 23 poäng (17+6) på 32 matcher. Men de tre senaste matcherna har han alltså tvingats se från sidan.

– Även om vi bara har haft tre kedjor har grabbarna krigat på. Jag är nöjd att vi tagit de poäng vi fått. Men absolut syns det att vi saknat rutinerade landslagsspelare. Det blir svårare att vinna när inte de bästa är på isen, säger Laine.

Senast HV71 spelade i Gävle förlorade Jönköpingslaget med 3–0. Nu är det revansch som gäller.

– Vi brukar spela tight mot Brynäs, men vi var absolut inte nöjda när vi förlorade där uppe senast. Vi ska göra allt vi kan för att vinna, säger Teemu Laine till jnytt.se.

Fortfarande saknas Johan Davidsson, Jukka Voutilainen, Lance Ward och André Petersson i HV71.

ARTIKELN HANDLAR OM