Två blytunga avbräck för Färjestad mot AIK

Warg skadad - Skellefteå förstakedja splittras, Tunga skador för FBK – som kallar tillbaka spelare från Rögle, David Engblom frisk, Timrå spelar i bortatröjorna – hemma

Foto: Foto: Bildbyrån
Sanny Lindström spelar inte i kväll.
HOCKEY

Färjestad har drabbats av två tunga avbräck inför kvällens match mot AIK.

Sanny Lindström har brutit ett finger och Dick Axelsson är ryggskadad.

– Bara att tugga i sig och gå vidare, säger FBK-tränaren Tommy Samuelsson till klubbens hemsida.

Timrå Skellefteå

Timrå är seriens sämsta hemmalag. Medelpadingarna är bättre på bortaplan. Därför spelade laget i det vita bortastället mot Linköping senast – och vann. Nu fortsätter Timrå i bortastället, vilket betyder att Skellefteåspelarna får spela i sina svarta hemmatröjor.

– De ringde och frågade om det var okej. Jag svarade bara ”Vi tror inte på sånt där”, säger Anders Forsberg till Norrans hockeyblogg.

TIK saknar Timo Pärssinen, Juha Pitkämäki, Fredrik Hynning och Anton Axelsson. Fotskadade Pär Styf kan eventuellt göra comeback i kväll

Nyförvärvet Calle Klingberg debuterar mot SAIK.

Skellefteå kommer till spel utan den skadade centern Fredrik Warg. Därmed splittras Skellefteås framgångsrika förstakedja med Lehtonen/Warg/Lindström.

Mattias Lindström, 19, är med i truppen.

JVM-backen Adam Larsson saknas sedan tidigare. Han hoppas kunna spela på torsdag.

Skellefteå har vunnit tre av fyra (en efter straffar) matcher mot Timrå denna säsong.

AIK-Färjestad

AIK:s JVM-back Patrik Nemeth hoppas kunna spela igen efter sin vristskada.

– Jag var inte på värmningen, så jag jan inte säga om han spelar eller inte. Men han blir bättre och bättre för varje dag, det kan jag säga, säger lagets naprapat Fredrik Olsson.

David Engblom har varit sjuk, men tränade i går.

– Så länge det inte har hänt något är han tillgänglig för spel, sedan är det upp till tränarna om han blir uttagen, säger Fredrik Olsson

Sedan tidigare saknas Christopher Heino-Lindberg, Daniel Bång och Josh MacNevin i AIK.

Färjestads assisterande kapten Sanny Lindström bröt ett finger när han täckte ett skott i matchen mot Frölunda och missar alla matcher fram till landslagsuppehållet (fyra stycken).

– Vår läkare Dick Larsson ska titta på röntgenplåtarna för att se om något ytterligare ingrepp behöver göras, säger Tommy Samuelsson till klubbens hemsida.

Dessutom har Dick Axelsson fått känningar av sin ryggskada och vilar i kväll.

Saknas gör även Mikael Johansson och Oscar Klefbom. Anton Grundel spelade med Skåre i helgen och är aktuell för spel i Hovet.

I går blev det klart att Dragan Umicevic lämnar Färjestad för Frölunda. Därför kallar FBK tillbaka Henrik Björklund, 20, från Rögle.

Färjestad har vunnit samtliga tre möten lagen emellan denna säsong. Men AIK är formstarkt, de svartgula har tre raka segrar.

ARTIKELN HANDLAR OM