Svedberg får nytt förtroende i Brynäs

HOCKEY

Här är senaste nytt inför kvällens elitseriematcher.

Foto: BILDBYRÅN
Niklas Svedberg.

Djurgården–Brynäs

Stefan Ridderwall har börjat träna lite lätt efter sin hjärnskakning, men måste vila ett tag till. Mark Owuya fortsätter i målet. Sedan Marcus Ragnarsson kom tillbaka från skada och värvningen av Staffan Kronwall är konkurrensen på backsidan hård i Djurgården och därför kan det bli aktuellt att att låna ut någon.

– Stefan Söder och Kim Lennhammer har spelat tillsammans med juniorerna de senaste dagarna. Jag har hört är att det finns ett intresse från allsvenska klubbar om dem, säger Tomas Montén, assisterande tränare i Djurgården, till klubbens hemsida.

Efter sju insläppta mål mot Luleå i torsdags storspelade Niklas Svedberg i 3–1-segern mot Linköping senast. 21-åringen får nytt förtroende i Brynäskassen i kväll.

Gävlelaget mönstrar samma trupp som senast. Jonathan Granström och Niclas Andersén saknas.

Färjestad–Luleå

Christian Berglund är skadad och missar matchen. Det innebär att Dragan Umicevic, som var petad senast, går in med Per Åslund och Anders Bastiansen.

Marcus Paulsson har fortfarande en bit kvar till comeback efter sin knäskada.

Däremot är backtalangen Daniel Brodin, 17, tillbaka efter sin handskada. Han börjar som sjundeback.

För Kristofer Berglund, 20, blir matchen extra speciell. Det är första gången han möter Luleå, klubben han värvades i från inför den här säsongen.

– Det blir kul. Lite extra känns det ju eftersom det var min första elitserieklubb, säger han till Färjestads hemsida.

David Rautio vaktar Luleås mål. I övrigt ställer gästerna upp med samma trupp som senast. Vilket betyder att Sebastian Meijer och Pierre Jonsson saknas.

ARTIKELN HANDLAR OM