Stjärnor sjuka och skadade

Läget i elitserielagen inför kvällens omgång

HOCKEY

Linköping-Skellefteå

Backbjässen Andreas Pihl är tillbaka efter skada och går in som sjundeback istället för Mattias Bäckman. Christian Engstrand och Robin Persson har börjat träna på egen hand efter skada, men spelar inte i kväll. Dennis Bozic missar också matchen.

Skellefteås Jimmie Ericsson avbröt gårdagens träning efter att ha brakat in i sargen, men det hindrar honom inte från spel i kväll.

Juniorcentern Joel Mustonen, 18, har skrivit ett treårigt utvecklingskontrakt med Saik. Johan Forsberg och Mattias Lindström saknas.

Senast lagen möttes vann Skellefteå med 3-1.

Frölunda-Djurgården

Frölundas viktige back Christoph Schubert utgick senast mot Modo efter en tackling mot huvudet och spelar inte mot Djurgården.

– Det är dag till dag som gäller för honom. Vi körde ganska hårt med honom i går och han tyckte det kändes okej, men det är regel att man vilar efter en sådan smäll, säger tränaren Stephan Lundh.

Mika Pyörälä stod över gårdagens träning, men spelar i kväll. Det gör däremot inte forwarden Johan Sundström som är sjuk.

Frölunda lånar in Linus Fagemo, 33, som spelade i klubben mellan 1998 och 200, från Borås. I motsatt riktning går William Wallén, 19, för att få mer speltid.

Johan Holmqvist fortsätter i måler.

Sedan tidigare saknas långtidsskadade Christian Bäckman och Joel Lundqvist.

Djurgårdens stora stjärna Marcus Nilson är sjuk och missar kvällens match. Det gör även målvakten Stefan Riddewall, som fortfarande dras med sviterna av sin hjärnskakning.

Senast lagen möttes vann Djurgården med 3-2.

AIK-Luleå

Forwardsduon Daniel Bång och Tobias Ericsson är tillbaka efter en tids skada. De bildar kedja med Christian Sandberg. Målvakten Christoffer Heino-Lindberg är skadad och missar kvällens match.

– Han blir nog borta några dagar till, säger sportchefen Anders Gozzi.

Sedan tidigare saknas Patric Blomdahl och Jonas Liwing.

I Luleå saknas stjärnbacken Janne Niinimaa. Han är förvisso frisk från sin förkylning, men missar ändå matchen på grund av en ryggskada.

– Han drabbades av en sträckning i ryggen i går kväll. Han trodde att han skulle kunna spela i kväll, men lämnade återbud tidigt i morse. Det gjorde för ont, säger Luleås tränare Jonas Rönnqvist till Norrbottens-Kuriren.

Anders Nilsson är tillbaka i målet. Backen Pierre Johnsson är den enda som saknas.

HV71-Modo

Backen Johan Björk missar ännu en match.

– Det är väldigt drygt att sitta vid sidan, det är på isen man vill vara. Men jag värmde i dag och räknar med att spela på torsdag, säger Björk.

Långtidsskadade Mikko Luoma saknas fortfarande. Lance Ward har tagit en paus från hockeyn på grund av familjeskäl och Kris Beech är avstängd.

Simon Önerud, 22, lånas till allsvenska Oskarshamn till och med den 11 november för att få spela fler matcher.

Modo är skadefritt. Enda förändringen i formationerna från senast är att rutinerade Hans Jonsson är uppsatt som extraback. Hans plats bredvid Daniel Josefsson tas av Jens Westin, 21. Dessutom är juniorforwarden Sondre Olden, 18, med i truppen.

– Vi gillade vad vi såg av Sondre vid träningslägret i Schweiz på försäsongen och hoppas att han med ungdomlig entusiasm ska röra om lite i laget, säger Andreas Johansson, Modos assisterande tränare.

Tuomas Tarkki fortsätter i målet.

Övikslaget vann förra mötet lagen emellan med förkrossande 5-1.

Södertälje-Brynäs

SSK saknar skadade Petri Pakaslahti och sjuke Timo Seppänen. Det har varit frågtecken för Lukas Kilström och Robert Carlsson. Klart är att Kilström spelar, han bildar backpar med Stefan Bemström. Mest troligt spelar även Rober Carlsson.

– Doktorn kommer vid klockan fem i kväll och då fattas ett beslut. Men magkänslan säger att han spelar. Robert (Carlsson) säger själv att han kan spela, säger Peter Larsson, Södertäljes andretränare.

Pontus Sjögren fortsätter i målet.

Trots 2-1-seger mot Skellefteå bänkas Niklas Svedberg. Brynäs nye målvakt Thomas Greiss, 24, med 19 NHL-matcher med San Jose på meritlistan, debuterar mot SSK. Det innebär att Björn Bjurling får stanna hemma.

Jonathan Granström är tillbaka efter skada. Han går in i kedjan med Andreas Dackell och Anton Rödin istället för Mads Hansen. Norrmannen tar plats mellan Sebastian Lauritzen och Emil Sandin. Backen Lars Jonsson saknas.

Brynäsarna kommer att bära svarta sorgeband på grund av Lennart ”Tigern” Johanssons bortgång.

Färjestad-Timrå

Christian Berglund är tillbaka efter skada och går in tillsammans med Rickard Wallin och Mikael Johansson. Pelle Prestberg får istället spela med Mattias Sjögren och Dick Axelsson

Robin Sterner var febersjuk i går och får börja som extraforward i kväll. Hans centerplats mellan Kåberg/Holtet tas av Patrik Lundh. På backsidan går Jonas Brodin in med Martin Sevc.

Alexander Salak vaktar kassen.

Knäskadade Marcus Paulsson saknas i hemmalaget.

Pär Styf, 31, opererades för sina fotproblem i somras. Nu, cirka fyra månader senare, gör Timråveteranen säsongsdebut.

– Han värmde tidigare i dag och tyckte det kändes bra. Han är ombytt och kommer att få några minuter, säger Claes Eriksson, assisterande tränare.

Hur mycket betyder det för laget att Styf är tillbaka?

– Han är såklart jätteviktig. Han har varit med länge, har varit lagkapten och är en viktig person i gruppen.

Juha Pitkämäki stod i segermatchen mot Frölunda senast och får fortsatt förtroende.

Per-Erik Johnsson och Claes Eriksson gästar Löfbergs Lila Arena för första gången som Timråtränare.

ARTIKELN HANDLAR OM