Här är listan ingen vill vara med på

Spelarna som skjuter och skjuter, men aldrig hittar målet

HOCKEY

Vad är det som skjuter och skjuter, men inte hittar målet?

Just nu är det AIK:s Daniel Rudslätt, Djurgårdens Marcus Krüger och Frölundas Riku Hahl.

– När man börjar missa sätter det sig lite i huvudet, säger Rudslätt.

Sportbladet har efter 13 spelade omgångar sammanställt en lista som få elitseriespelare vill vara med i. Det är en lista över spelare som inte lyckats göra mål, men som borde ha hunnit hängt några kassar vid det här laget.

– Det är klart att man vill bidra med mer offensivt, men jag har varit med såpass länge att jag vet att det lossnar till slut. Jag har haft perioder förr utan att göra mål, säger Daniel Rudslätt som värvades till AIK efter fyra lyckade säsonger i Köln.

I AIK har han skjutit 21 skott på mål, sex utanför mål, men inget i mål.

– Jag har haft många lägen, men när man börjar missa sätter det sig lite i huvudet. När man sedan är i stimmet går allting in. Det är en självförtroendefråga. Fortsätter jag skjuta så kommer det, säger Daniel Rudslätt.

Hahl har det jobbigt

Djurgårdens Marcus Krüger, 20, slog igenom förra säsongen och ledde ett tag elitseriens poängliga. Men den här säsongen har inte pucken hittat in.

– Det är lite jobbigt. Samtidigt har det gått länge utan att jag har gjort mål förut, så det är inget jag tänker på. Eller rättare sagt, FÖRSÖKER att inte tänka på, säger Marcus Krüger, som fått spelet att stämma i övrigt och svarat för sex målgivande passningar.

– Att jag inte gör mål känns inte som ett jättestort problem.

En annan spelare som haft det tungt är Frölundas Riku Hahl, 29. Han har kanske inte gjort sig känd som en målspruta, men noll mål på 31 skott är förmodligen inget han är nöjd med.

I kväll är det dock full elitserieomgång och chans att spräcka nollan.

– Ja, förhoppningsvis kommer man bort från den där listan, säger Marcus Krüger.

ARTIKELN HANDLAR OM