Här är elitseriens 10 hetaste nyförvärv

Övre redan fr.v: Mattias Ekholm, Alexander Salak, Mikko Lehtonen, Joakim Lindström, och Juuso Hietanen.Nedre raden: Janne Niinimaa, Ryan Lasch, Daniel Larsson, Nicklas Danielsson, och Josh MacNevin.
HOCKEY

1) Mattias Ekholm, b, Brynäs

Sju mål och totalt tolv poäng och +8 i det lag i elitserien som läcker mest bakåt. Det är imponerande siffror för en nykomling från Mora.

2) Alexander Salak, mv, Färjestad

En nödlösning då Robin Rahm försvann. Nu toppar tjecken elitseriens målvaktsliga i räddningsprocent. Kan bli årets fynd.

3) Mikko Lehtonen, f, Skellefteå

En finländare som verkligen levererat. Elitseriens målkung så här långt med nio mål. Kommer skjuta Skellefteå långt i vinter.

4) Joakim Lindström, f, Skellefteå

Hemvändare som fortfarande är på väg upp. Bildar elitseriens bästa kedja tillsammans med radarkompisen Lehtonen och Warg.

5) Juuso Hietanen, b, HV 71

Var bra redan i Brynäs, men har gått in och fyllt luckan efter David Petrasek i HV:s fruktade förstafemma. Det märks inte att Petrasek är borta.

6) Janne Niinimaa, b, Luleå

Många trodde att finländaren gjort sitt, men Luleå gjorde en kanonvärvning. Det går inte fort, men det mesta blir rätt.

7) Ryan Lasch, f, Södertälje

Den 23-årige amerikanske collegespelaren var en chansning, men har växt in i elitserien och börjat ösa in mål då SSK vänt.

8) Daniel Larsson, mv, HV 71

Började lite svajigt, men två raka nollor har tagit upp honom till tredjeplatsen i räddningsprocent. Har fyllt luckan efter Liv.

9) Nicklas Danielsson, f, Modo

Svårt att förstå att Djurgården släppte honom till Modo. Har gjort fler poäng (5+4) än någon djurgårdare och är +6.

10) Josh MacNevin, b, AIK

Det går tungt för AIK, men ingen kan skylla på MacNevin som gjort sju poäng (1+6) på bara åtta matcher och har +2 i plus/minus.

ARTIKELN HANDLAR OM