LHC stoppar AIK-fansen

Stängde biljettköp via internet: ”Det är en säkerhetsåtgärd”

HOCKEY

LINKÖPING. Morgondagens match kan bli avgörande för AIK:s slutspelsdrömmar.

Då ratar Linköping deras fans.

– Det är en säkerhetsåtgärd, säger LHC:s klubbdirektör Mike Helber.

Foto: SCANPIX
AIK:arna får inte se ödesmatchen borta mot Linköping.

I morgon möts Linköping och AIK i Cloetta Center i en minst sagt viktig match för AIK:s del. Men under gårdagen valde Linköping att stänga alla biljettköp via internet för att inte AIK:s supportrar skulle kunna köpa sittplatsbiljetter.

– Det är en säkerhetsåtgärd där man har sett att väldigt många biljetter har sålts utanför vårt område och då har vi sett att det köpts väldigt många sittplatser från Stockholm. Vi är naturligtvis jätteglada att ha AIK-fans här, men vi vill också veta på vilket sätt de ska komma hit och att det sker under kontrollerade former i nära relation med supporterpoliserna, säger Mike Helber.

Har ni varit i kontakt med supporterpoliserna om detta?

– Vi har en ständig dialog med supporterpoliserna just om matcherna där vi möter Stockholmsklubbarna men även HV71 och till viss del andra klubbar, Men i grund och botten är det så att vi vill så gärna säkerställa en bra arena där alla ska ha en fantastiskt trevlig match på torsdagskväll.

”Vill skapa bra klimat”

Är det supporterpoliserna som har rekommenderat er att göra så här?

– Vi följer de säkerhetsöverenskommelser som vi haft sen tidigare. Det är vårt eget, Linköping Hockey clubs beslut, men vi för ständigt diskussioner med säkerhetspoliserna.

Har ni haft negativa erfarenheter av AIK:s klack?

– Nej. Men vi vet att det är en väldigt viktig match, det är en väldigt avgörande match för AIK:s slutspelsplats. Det innebär att det kommer bli en väldigt härlig stämning i arenan och det är vi alla gånger för. Men vi vill också skapa ett bra klimat i arenan och därför genomför vi detta.

Uppmaningen: Köp sittplats

AIK:s supporterklubb Black Army uppmanar på sin sajt att köpa sittplatsbiljetter då man anser att bortasektionens 150 platser är för litet.

”Vår säkerhet kan inte garanteras på en alldeles för liten sektion”, skriver man bland annat.

– Det är det vi får överlämna till bortasupportrar och vi följer regelverket inom Hockeyligan. Vill fler komma till matchen är jag säker på att vi kan hitta bra lösningar för det om de skulle kontakta oss kollektivt. Det är precis det vi önskar och vill i den här frågan. Att vi bjuder in till en härlig kamp och en härlig läktarstämning, men i kontrollerade former, säger Helber.

AIK:s ordförande Peter Mellqvist:

– De (Linköping) gör sina egna bedömningar om säkerhet och liknande, det har jag ingen kommentar till.

ARTIKELN HANDLAR OM