”Måste ha hårda krav”

Tålamodet blir allt kortare – då sparkas de utländska stjärnorna

HOCKEY

Elitserieklubbarna rensar friskt i sina trupper.

Bara den senaste veckan har fyra utländska stjärnvärvningar sparkats från sina lag.

Senaste offret: NHL-meriterade backen Christoph Schubert som i går tvingades lämna Frölunda.

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Arbetslös Efter den senaste tidens turer i Frölunda var det inte många som blev överraskade när klubben i går gick ut med att de säger upp den tyske backen Christoph Schubert.

Tålamodet blir allt kortare även i elitserien. Framför allt har klubbarna under hösten gått hårt åt sina utländska spelare.

Dyra värvningar som inte levt upp till klubbens förväntningar har fått beskedet att packa trunken och lämna laget.

Samtliga fyra spelare som fått sparken den här veckan har varit utlänningar och totalt har sex utländska spelare tvingats lämna sina respektive klubbar under hösten.

Fick gå efter två veckor

Skellefteå var först ut när de inom två veckor sa tack och adjö till de båda tjeckerna Petr Tenkrat och Pavel Skrbek.

– Att det är två utlänningar som lämnat oss har inget samband. Vi har samma värdegrund för alla våra anställda, säger Skellefteås sportchef Lars Johansson.

Men Johansson håller med om att klimatet i elitserien blivit tuffare:

– Vi lägger så mycket pengar på det här och då måste kraven vara hårda. Fungerar det inte är det bäst både för klubben och för spelaren att gå skilda vägar.

Har tålamodet från klubbarna blivit mindre?

– I vissa fall är det nog så. Samtidigt är det svårt att svara generellt på den frågan, varje fall är unikt. Och jag kan egentligen bara svara för hur vi har agerat. Jag har inte pratat med någon av de andra klubbarna.

Sparkades i går

Frölundabacken Christoph Schubert hade kontrakt med Frölunda till mitten av december. Men redan i går kallades han in till tränaren Kent Johansson.

– Det var lite chockerande där och då. Men jag visste att det förmodligen skulle hända något sådant. Det är klart att jag är besviken, jag är inte den lyckligaste mannen just nu, säger Schubert.

ARTIKELN HANDLAR OM