Elitseriens bästa femma splittras

Här är läget i ditt lag inför kvällens matcher

HOCKEY

Skellefteås förstafemma har gjort 41 mål i årets elitserie.

Men i kväll splittras superfemman då Fredrik Lindgren är sjuk.

Här är läget i DITT lag inför kvällens fyra matcher.

Färjestad–Linköping

FBK:s Rickard Wallin är långtidsskadad. Backen Anton Grundel sträckt sig och spelar inte i kväll. Oscar Klefbom går in som sjundeback.

På gårdagens träning fick Linköpings Mikael Håkansson inte plats i någon av de fyra kedjorna. Allt tyder på att han börjar på bänken i kväll och att Sebastian Karlsson går in med Patrik Zachrisson och Jari Tolsa.

– Det är troligt att jag börjar på bänken. Det är bara att acceptera, säger han till Sportbladet.

Målvakten Christian Engstrand är tillbaka efter lång skadefrånvaro. Han börjar som backup åt Fredrik Norrena. Niclas Hävelid närmar sig comeback men spelar inte. Även Robin Persson, som utgick senast, saknas.

Södertälje–Timrå

SSK:s Pekka Sarenheimo är fortfarande inte redo för spel efter sin hjärnskakning. Dessutom saknas långtidsskadade Petr Pakaslahti.

Riku Helenius börjar i mål.

Backarna Elias Granath, Mikko Jokela och Tomas Skogs saknas. Backbesättning är dock förstärkt med NHL-meriterade Anders Eriksson. På träningen i går spelade han med den 14 år yngre Sebastian Erixon.

På forwardssidan saknas långtidsskadade Fredrik Hynning. Lagkapten Gabriel Karlsson är tillbaka efter magsjuka.

På gårdagens träning spelade Daniel Corso center mellan Timo Pärssinen och Matt Murley.

– (Anton) Lander försvinner ju på JVM efter jul och vi får klara oss utan honom i ett antal matcher och då vill vi testa det här. Det kan bli redan i morgon (läs i dag), det har vi inte bestämt, säger tränaren Perra Johnsson till Dagbladet.

Modo–Skellefteå

Anton Hedman är avstängd. Men han är tillbaka på torsdag då Övikslaget ställs mot Södertälje. Modo kommer till spel med en skadefri trupp.

Skellefteås Fredrik Lindgren missar matchen på grund av förkylning. Det betyder att elitseriens bästa femma - som förutom Lindgren består av David Rundblad, Joakim Lindström, Fredrik Warg och Mikko Lehtonen - spricker i kväll. Tillsammans har de gjort 41 mål i årets elitserie.

Erik Forssell har problem men en fot och hans medverkan är osäker. Ögonskadade Johan Forsberg och Mattias Lindström (som matchas med juniorerna) saknas sedan tidigare.

Djurgården–HV71

Senast mot Brynäs saknades Mathias Tjärnqvist. Han testade träna på is i går, men kände att det inte skulle fungera.

– Nej, det blir inget lir i kväll, säger han till Sportbladet.

Dessutom är Nils Ekman avstängd efter sitt matchstraff senast.

HV-stjärnan Jukka Voutilainen missar ännu en match på grund av sina ryggproblem. Lance Ward har tagit en paus från ishockeyn.

Daniel Larsson fortsätter i mål.

ARTIKELN HANDLAR OM