KRISMÖTET

Hård kritik efter Scandinaviums usla is: ”Direktskott är snudd på omöjligt”

HOCKEY

Det ser ut som nybörjarmisstag och dålig puckkontroll – i själva verket är det isen i Scandinavium som inte håller kylan och blir därför hoppig och mjuk.

–?Det har varit ganska studsigt senaste tiden och det är klart att underhållningsvärdet blir sämre, säger Niklas Andersson.

Länge var isen i Scandinavium känd för att alltid vara bra. Den senaste tiden har kvaliten varit ojämn och det märks. Man kan tydligt se hur pucken ofta rullar och studsar upp i slutet av perioderna.

–?Det är som natt och dag jämfört med träningshallen och det är klart att det blir ett osäkerhetsmoment. Direktskott är snudd på omöjligt, säger Lars Eller.

För hög temperatur

Problemen är flera. Temperaturen inne i Scandinavium blir hög när det är mycket folk och det gör att ytan tappar kyla snabbare.

–?Vi har så bra aggregat man kan ha och när matchen startar är det 4-5 minusgrader precis som det ska vara. Vi kan inte göra något annorlunda, förklarar Bengt Olsson, isansvarig i Scandinavium.

Dessutom måste ispersonalen köra ismaskinen för fort i pauserna på grund av att det är tävlingar och ungdomshockey i som ska klaras av.

–?Det bästa vore ju att sänka temperaturen i hallen och att slopa all aktivitet på isen i pauserna. Då skulle vi kunna köra långsammare och isen skulle hålla bättre, berättar Olsson.

Inte roligt att se på

Ett alternativ som flera av spelarna nämner är att träna lite oftare inne i Scandinavium för att vänja sig vid isen där. Som det är nu blir omställningen stor när man kör alla träningar inne i Wallenstamshallen där isen är hårdare.

Mot Djurgården i går syntes tydligt hur pucken ofta hoppade över klubborna vid enkla pass och det gör naturligtvis att spelet blir mindre roligt att se på och att spelarna blir frustrerade.

–?Det är klar skillnad men ingenting vi kan skylla på, det är lika för lagen som kommer hit, säger Karl Fabricius.

Frölunda hade igår över 17 minuter i powerplay och skapade inte mycket. En del av förklaringen ligger i den dåliga isen.

–?Vi får väl ta ett snack och se vad vi kan göra framöver för att alla ska bli nöjda, säger Bengt Olsson.