Hjälte: En n0lla

Succédebut sänkte HV 71: Mycket nöjd

Foto: FOTO: KAI REHN
Drömdebut Nicklas Dahlberg höll nollan mot HV71.
HOCKEY

JÖKKÖPING. Säsongens första trepoängare och säsongens första nolla.

Allt tack vare en strålande säsongsdebut för ”andremålvakten”.

– Klart att man förbättrar sin chans att få spela när vi vinner och man håller nollan, säger matchhjälten Nicklas Dahlberg.

SAIK-målvakten motade 33 skott och spelade strålande matchen igenom men ville ändå tona ner sin egen insats efter matchen.

– Jag får enormt bra hjälp från försvaret. Vi var inställda på att spela mer defensivt och jag tycker att hela laget spelade smartare än vad vi gjort i de andra matcherna, säger Nicklas Dahlberg.

Hadelöv etta

Men storspel, tre poäng och seger mot de regerande svenska mästarna räcker inte för att knipa en säker plats i laget. Andreas Hadelöv är uttalad förstamålvakt och det är inget tränare Hans Särkijärvi tänker ändra på.

– Andreas status som etta står kvar. Däremot är jag så klart mycket nöjd med Nicklas insats i?dag, säger Hans Särkijärvi.

Bra statistik

Med Dahlberg som målvakt har Skellefteå alltså inte släppt in ett enda mål. Med Andreas Hadelöv mellan stolparna är statistiken inte fullt så munter, så visst har Skellefteåtränaren i alla fall fått något att fundera på inför nästa match. Men vem som vaktar kassen mot Södertälje vill han inte avslöja.

– Jag tar ut laget på lördag men det är klart att Nicklas har stärkt sina chanser.

Hade Nicklas Dahlberg fått agera tränare hade det inte varit något snack om saken.

– Bestämmer jag så spelar jag nästa match men tyvärr är det ju inte så, säger matchvinnaren Nicklas Dahlberg.

ARTIKELN HANDLAR OM