Luleås nyförvärv debuterar i kväll

Här läget i lagen inför kvällens matcher

HOCKEY
Foto: Scanpix
Sopanen.

Luleå–Linköping

Precis senast saknar Luleå Niklas Olausson och Cam Abbott. Det var länge osäkert om Vili Sopanen skulle kunna spela. Han halkade ner i ett hål när han var ute och joggade och missade matchen mot HV71. Men i kväll gör finländaren debut i Luleåtröjan.

– Han går in med Kim (Karlsson) och ”Sebbe” (Sebastian Enterfeldt), säger Luleås assisterande tränare Thomas Berglund.

Jonas Berglund från Piteå är också med i truppen.

– Vi har lite småskavanker på forwardssidan. Han och (Konstantin) Komarek är med som ett extra forwardspar, säger Berglund.

David Rautio vaktar kassen.

Klubben har förlängt med lagets assisterande kapten Janne Sandström. Han har skrivit på för ytterligare tre år.

– Det är jättekul att jag fått chansen att fortsätta karriären i den förening som jag älskar, säger Janne Sandström till klubbens hemsida.

Även Kim Karlsson och Sebastian Enterfeldt har nypåskrivna kontrakt i Luleå.

Linköpings Viktor Ekbom utgick senast, men spelar i kväll. Även målvakten Fredrik Norrena är tillbaka i truppen. Saknas gör Mikael Håkansson.

Linköpings Jeff Ulmer gjorde en mindre bra insats senast och enligt Bergstens hockeyblogg på corren.se får kanadensaren inte plats i någon av de fyra kedjorna mot Luleå i kväll.

Modo–Frölunda

Modos rutinerade back Mattias Timander är sjuk och det är tveksamt om han kommer till spel i kväll. Daniel Josefsson saknas på grund av sin fotskada. Tuomas Tarkki fortsätter i mål. Juniorerna Anton Byström, 18, och Isak Ahrling, 18, är med i truppen.

Frölunda saknar Andreas Karlsson. Niklas Andersson är tillbaka efter sin sjukdom. Han går in med Tomi Kallio och Joel Lundqvist. Jesper Mattsson tar Johan Sundströms plats i fjärdekedjan.

Pavel Skrbeks medverkan är osäker.

Timrå–Brynäs

Timrå saknar Magnus Åkerlund (knä), Antti Halonen (knä), Fredrik Hynning (fot), Anton Axelsson (knä), Timo Pärssinen (rygg) och Alexander Larsson (fot).

Brynäs å sin sida kommer till spel utan skador. I mål ställer Gävlelaget Niklas Svedberg. Magnus Kahnberg är uppsatt som trettonde forward.

Talangen Ludvig Rensfeldt, 18, lånas ut till Bofors till den 31 januari.

– Rensfeldt lånas ut för att han vill och ska få prova på seniorhockey i några matcher till, säger Brynäs sportchef Micke Sundlöv till klubbens hemsida.

Södertälje–AIK

Återigen kommer SSK till spel utan Lukas Kilström och Petri Pakaslahti.

AIK saknar lagets stjärna Richard Zednik som är magsjuk. Även Josh MacNevin och Christopher Heino-Lindberg missar kvällens match. Backen Fredrik Svensson är tillbaka i spel.

Färjestad–Djurgården

FBK får tillbaka Pelle Prestberg och Dick Axelsson. En viktig duo för Karlstadlaget. Tillsammans 48 poäng så här långt i serien och ligger delad etta (Prestberg) respektive trea (Axelsson) i den interna poängligan. Men saknas gör fortfarande Anton Grundel, Mikael Johansson och Anders Bastiansen.

Målvakten Alexander Salak är avstängd ytterligare en match.

Djurgården saknar Jimmie Ölvestad och Nils Ekman. Mika Hannula behöver mer träning innan han är redo för match. Andreas Holmqvist är ett osäkert kort inför kvällens match.

ARTIKELN HANDLAR OM