Boumedienne rasande – efter ”domarmissen”

”Jag blir tacklad i ryggen”

HOCKEY

Efter knappt tre minuter föll djurgårdsbacken Josef Boumedienne och Cam Abbott fick helt plötsligt ett friläge.

Abbott satte 0–1 iskallt på Mark Owuya – som blev rasande, precis som Boumedienne.

– Jasså, så kamerorna missade det? Det gjorde tydligen domarna också, dundrade ”Bom-Bom” i Canal plus.

Djurgården är piskat att vinna i kväll med 0–3-underläge i matcher. Men stockholmslaget fick en mardrömsstart på Hovet redan efter 02:57.

Chris Abbott fiskade upp pucken i högra hörnet av Luleås zon och upptäckte att brorsan Cam Abbott plötsligt blev väldigt ensam i mittzonen. Cam kom helt fri med Djurgårdens Mark Owuya i mål och fintade vänster och la sen in pucken mellan benen.

”Jag blir tacklad i ryggen”

Efter målet rasade flera spelare i Djurgården mot den situation som föranledde friläget. Inga tv-bilder snappade upp vad som hade hänt när Josef Boumedienne helt plötsligt låg på isen och Cam kom fri.

– Jasså, så kamerorna missade det? Det gjorde tydligen domarna också. Jag åker baklänges och blir tacklad i ryggen i mittzon och det blir hål i mitten när jag ligger och sprattlar på ryggen, så det känns lite märkligt, säger en riktigt upprörd Josef Boumedienne i periodpausen.

– Man ska inte klaga på domarna men det är så varenda match. Jag tittar på dem på video efteråt och de missar en himla massa. Våra utvisningar är solklara men de missar en fyra fem från Luleås sida varje gång och vi får jobba i uppförsbacke varje gång, fortsatte Boumedienne i Canal plus.

Canal plus expertkommentator Tomas Johansson hade svårt att säga om det var ett regelbrott eller om de kolliderade.

– Det är en utvisningssituation i mittzon som domarna missar i det läget.

”Väldigt väldigt svagt”

Tio minuter senare fick dock Djurgården en kvitteringschans på straff efter att Janne Niinimaa slashat över klubban på Kristofer Ottosson som kom fri.

Anders Nilsson hade dock inga problem som helst att rädda John Normans straff som var misslyckad.

– Det såg väldigt väldigt enkelt ut, säger Johansson.