Ekman skrivs ut från sjukhuset

”Skönt att komma hem”

HOCKEY

Två och en halv månad har nu gått sedan den otäcka stroken men på onsdag skrivs Djurgårdsstjärnan ut från sjukhuset.

I periodpausen på Hovet berättade Nils Ekman om oron över att anpassa sig till vardagen, i en exklusiv intervju med TV4:s Hockeykanalen.

– Jag ser verkligen fram emot att få komma hem, säger Ekman som också har börjat träna på att åka tunnelbana.

Nils Ekman har sedan stroken den 27 december legat på sjukhus och kämpat med rehabilitering i hopp om att återfå ett normalt liv och kanske eventuellt kunna göra comeback.

På måndagskvällen var Nils Ekman på en Djurgårdsmatch för andra gången sedan den fruktansvärda händelsen som hållit stjärnan borta från hockeyn sedan jul. Men när Djurgården kvitterade pallade inte kroppen pulsändringen.

Tränar – på att åka tunnelbana

– Jag ställde mig upp och skrek lite men så kände jag att det snurrade och fick sätta mig igen, berättar Ekman i exklusiv intervju med TV4:s Hockeykanalen.

Att gå på hockeymatcher är dock bra träning för stjärnan som har börjat att utsätta kroppen för lite saker, som att åka tunnelbana.

”Vet inte hur det kommer gå”

Och på onsdag tar han ännu ett kliv framåt i tillfrisknaden när han skrivs ut från sjukhuset.

– Jag ser verkligen fram emot att komma hem, säger en glad Ekman, men medger även att han är lite rädd inför anpassningen till det vardagliga livet.

– Jag vet inte hur det kommer att gå eftersom jag är väldigt känslig för störningar men man hoppas att man inte kommer stöta på några riktigt tunga hinder för då är det ju risk att man flyttas tillbaka, säger Ekman som fortfarande har problem med dubbelseende och kraftig huvudvärk.

Han berättar också att oron över att komma hem ligger i att han är rädd för att bli en belastning för sin fru, och att han inte kan hjälpa till att uppfostra sina småbarn och med hushållsbestyren.

”Skulle vara kul att gå på fler matcher”

Senast blev han hyllad till tårar av ett fullsatt Hovet. Nu hoppas han att det blir fler hemmamatcher framöver.

– Vi får hoppas att de vänder på det här. Det skulle vara kul att gå på fler matcher, säger Ekman som dock får betala ett högt pris för matchen.

– Jag kommer att må dåligt i morgon. Jätteont i huvudet, så pass ljuskänslig att jag kommer hålla mig med solglasögon och ligga och vila fram till lunch nånstans innan jag kommer upp och göra lite övningar, säger Ekman till hockeykanalen.se.